Unilever belooft meer inclusie en toekomstbestendigheid

unilever

Unilever doet diverse toezeggingen ter bevordering van inclusiviteit, een betere toekomstvoorbereiding en een verhoging van de levensstandaard in de waardeketen van het bedrijf.

Investeringen

Binnen een periode van 5 tot 10 jaar investeert Unilever vastgestelde bedragen in: leveranciers die beheerd worden door mensen uit ondervertegenwoordigde groepen (€ 2 miljard); advertenties met en gemaakt door mensen uit verschillende groepen; omscholing en bijscholing van medewerkers zodat zij over een toekomstbestendige set vaardigheden beschikken; het leren van essentiële vaardigheden aan jonge mensen ter voorbereiding op een baan (€ 10 miljoen); en de groei van kleine en middelgrote ondernemingen door toegang te bieden tot vaardigheden, financiering en technologie (€ 5 miljoen). Unilever zegt tot slot nog eens 10 jaar de tijd te nemen om iedereen die rechtstreeks goederen en diensten aan de multinational levert te voorzien van een leefbaar loon of inkomen.

Inclusie

Unilever heeft wereldwijd een gelijk vrouw-man percentage in managementfuncties, maar zegt zich nu ook in te gaan zetten voor mensen met een handicap, mensen uit de LGBTQI+ gemeenschap en culturele minderheidsgroepen. Over quota wordt in het persbericht niet gesproken. Wel is Unilever in Nederland partner van de Dutch Marketing Diversity Foundation, die zich in de marketing (voor en achter de schermen) inzet voor gelijkheid, diversiteit, inclusie en antiracisme. Ook voert het bedrijf interchangable holidays in, zodat medewerkers kunnen kiezen op welke feestdagen ze vrij nemen. Ook belooft Unilever transgender medewerkers te ondersteunen in hun transitieperiode met behulp van een gender transition policy, die onder andere extra verlofopties biedt en trainingen voor het werkteam. Tot slot kon het bedrijf vanwege de samenwerking met Refugee Talent Hub aan vijftien vluchtelingen een stage bieden en gingen er twee nieuwe collega's aan de slag dankzij het partnership met Emma@work, een organisatie die jongeren met een fysieke beperking ondersteunt. Hoe deze aantallen zich verhouden tot de totale cijfers van het enorme bedrijf, wordt in het persbericht niet genoemd.

Lees ook
Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Het ijsmerk Ben & Jerry's besloot in juni om te stoppen met de verkoop van ijs in de bezette Palestijnse gebieden. Dit zorgt voor problemen bij moederbedrijf Unilever. Verschillende Amerikaanse staten willen vanwege de boycot van Ben & Jerry's hun aandelen verkopen.

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Beeld: Ruud Zwart via Wikimedia Commons Prof. dr. Evert Verhulp (57) is per 1 september 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland. Hij volgt daarmee mevrouw mr. Nebahat Albayrak op, die van 2016 tot 2021 commissaris was. Verhulp is expert op het gebied van arbeidsrecht en heeft ervaring in de rechtspraktijk en in de...

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

IJsproducent Ben & Jerry’s (B&J) maakt in een statement bekend dat het tegen B&J’s normen en waarden ingaat om ijs te verkopen in bezette Palestijnse gebieden. Eind 2022 eindigt het bedrijf daarom de licentieovereenkomst met een lokale Israëlische partner die ijs maakt voor de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.