Unilever gaat op zoek naar opvolger Paul Polman

Unilever heeft headhunter Egon Zehnder ingehuurd om een opvolger te vinden voor CEO Paul Polman, meldt The Times. Polman, sinds 2009 de topman van het Brits-Nederlandse bedrijf, zal naar verwachting de komende anderhalf nog aan het roer blijven terwijl er naar een opvolger wordt gezocht.

Na een - snel afgeslagen - overnamepoging door Kraft Heinz versnelde Unilever zijn programma om het investeringsrendement te verhogen. Zo zette het bedrijf zijn margarinedivisie te koop en kondigde het een vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur aan. Daaronder valt ook de mogelijke afschaffing van de dubbele Brits-Nederlandse nationaliteit, die dateert van de oorspronkelijke fusie tussen de Britse zeepmaker Lever Bros en de Nederlandse Margarine Unie. Het FD stelt vandaag de vraag: "Lukt het Rutte om Unilever voor Nederland te behouden?"

Bron: Foodlog

Lees ook
Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt opnieuw de prijzen van producten vanwege de sterk gestegen grondstofkosten door de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het bedrijf in een persbericht waarin ook de omzetcijfers van het eerste kwartaal van 2022 worden bekendgemaakt.