Unilever verandert bedrijfsstructuur en schrapt 1500 banen

Unilever gebouw

Unilever schrapt ongeveer 1500 managementbanen wereldwijd. Dat is het gevolg van een nieuwe organisatiestructuur binnen het bedrijf, meldt Unilever in een persbericht.

Unilever kondigt aan afstand te gaan doen van de huidige matrixstructuur. Vanaf 1 april wordt het bedrijf ingedeeld in vijf Business Groups: schoonheid en welzijn, persoonlijke verzorging, huishoudelijke verzorging, voeding en ijs. Op deze manier wil Unilever de bedrijfsstructuur eenvoudiger en meer categoriegericht maken.

Alan Jope, CEO van Unilever, zegt in het persbericht: “Ons nieuwe organisatiemodel is ontworpen om de verbetering die we zien in de prestaties van ons bedrijf voort te zetten. Met vijf categoriegerichte Business Groups kunnen we beter inspelen op trends en is het kristalhelder wie er verantwoordelijk is. Groei blijft onze topprioriteit en deze veranderingen ondersteunen dat.”

Wereldwijd werken er zo'n 149,000 mensen bij Unilever, waarvan ruim 2500 in Nederland. De banen die Unilever schrapt zijn voornamelijk managementfuncties. Het bedrijf verwacht niet dat de veranderingen invloed hebben op de teams in fabrieken. 

Thema's
Lees ook
Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt opnieuw de prijzen van producten vanwege de sterk gestegen grondstofkosten door de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het bedrijf in een persbericht waarin ook de omzetcijfers van het eerste kwartaal van 2022 worden bekendgemaakt.

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam brengt verschillende partijen samen om te werken aan innovatieve oplossingen voor moeilijk te recyclen plastic verpakkingen. In verschillende pilots testen de partijen een nieuwe recycling technologie. Die vinden plaats in de nieuwe faciliteit van OBBOTEC in Plant One Rotterdam. In geval de pilots succesvol zijn, wordt het mogelijk...

FrieslandCampina voegt productie dagverse zuivel Rotterdam en Maasdam samen

FrieslandCampina voegt productie dagverse zuivel Rotterdam en Maasdam samen

FrieslandCampina heeft het voornemen om de productie en logistiek van dagverse zuivel in Rotterdam samen te voegen met de dagverse zuivelproductie in Maasdam en twee melkpoedertorens in Leeuwarden te sluiten. Hiermee wil het bedrijf stappen zetten in de transitie naar een productportfolio met meer focus op zuivelproducten met toegevoegde waarde. Door...