Unilever verkoopt Slim-Fast

Unilever verkoopt het merk Slim-Fast (afslankproducten) en de daarmee samenhangende wereldwijde activiteiten aan investeringsmaatschappij Kainos Capital.

Slim-Fast is actief in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het bedrijf stond al in de etalage om te worden verkocht.

Portfolio omvormen

De verkoop van Slim-Fast is de laatste stap in het omvormen van het portfolio in Noord-Amerika, zegt Kees Kruythoff, president van Unilever Noord-Amerika. Het doel is om op deze manier te focussen op groei voor het kern-portfolio, zoals de merken Knorr en Hellmann’s.

In mei van dit jaar verkocht Unilever ook al de merken Ragu en Bertolli in Noord-Amerika. Unilever blijft overigens een minderheidsbelang in Slim-Fast houden.

Kainos Capital

Kainos Capital is een private equity firma met de focus op de voedingsmiddelen.

Het bedrijf heeft participaties in Inter Health Nutraceuticals, Earthbound Farm Organic, Ghirardelli Chocolate en Pinnacle Food Group dat in diverse landen het vroegere Unilever-merk Birds Eye voert (in andere landen bekend onder merknaam Iglo).

Lees ook:

Unilever verkoopt merken Ragu en Bertolli in Noord-Amerika (22 mei 2014)

Unilever verkoopt Bifi en Peperami (21 februari 2014)

Meer over
Lees ook
Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt opnieuw de prijzen van producten vanwege de sterk gestegen grondstofkosten door de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het bedrijf in een persbericht waarin ook de omzetcijfers van het eerste kwartaal van 2022 worden bekendgemaakt.

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam brengt verschillende partijen samen om te werken aan innovatieve oplossingen voor moeilijk te recyclen plastic verpakkingen. In verschillende pilots testen de partijen een nieuwe recycling technologie. Die vinden plaats in de nieuwe faciliteit van OBBOTEC in Plant One Rotterdam. In geval de pilots succesvol zijn, wordt het mogelijk...