Unilever wil voedingsdivisie van Reckitt Benckiser overnemen

17 juli 2017

Unilever wil de voedingsdivisie van het Britse concern Reckitt Benckiser overnemen. Er zijn meerdere partijen die interesse hebben in de divisie. Een daarvan is de Amerikaanse vleeswarenproducent Hormel Foods. Met de overname zou ongeveer 2,5 miljard euro gemoeid zijn. Volgens diverse bronnen worden deze week de definitieve biedingen verwacht.

Reckitt Benckiser

Onder de voedingsdivisie vallen onder andere het mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce. Het Britse concern is vooral sterk in de productie en verkoop van schoonmaakproducten. Bekende merken zijn Durex, Calgon en Clearasil.

In april maakte Reckitt Benckiser bekend de verkoop van de voedingsdivisie te overwegen. Met de verkoop van de voedingsdivisie kan de schuld worden verminderd, die is toegenomen door de overname van de Amerikaanse babyvoedingproducent Mead Johnson Nutrition. De jaaromzet van de voedingsdivisie is meer dan 450 miljoen euro. Dit is 4 procent van de totale omzet van Reckitt Benckiser.

Unilever

Unilever bezit de bekende sausmerken Calvé en Hellmann's. In april nam Unilever Sir Kensington's over. Dit Amerikaanse bedrijf produceert biologische mayonaise en ketchup.

Lees ook:

       

Altijd op de hoogte blijven?