Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

wur

Het Universiteitsfonds Wageningen heeft een nieuwe, jaarlijks uit te reiken award aangekondigd: de Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award. Dit is een stimuleringsprijs voor innovatieve ondernemers die zich richten op wereldwijde klimaat- en voedselzekerheidsvraagstukken en maximaal zeven jaar bezig zijn.

De prijs is mogelijk gemaakt door de DSM Brighter Living Foundation, in samenwerking met het Universiteitsfonds Wageningen en Wageningen University & Research. Feike Sijbesma, naamgever van de award, was van 2007 tot 2020 voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke DSM. “Hij transformeerde het bedrijf in die periode van een bulkchemiebedrijf tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf gericht op voeding, gezondheid en duurzaam leven. Duurzaamheid en innovatie waren hierin kernwaarden en vormen de basis van de strategie.”

De award biedt vernieuwende ondernemers met schaalbare oplossingen voor klimaatbestendige voedselsystemen een financiële impuls. Ondernemers die actief zijn op dit gebied en innovatieve oplossingen hebben waarmee zij een positieve impact op maatschappij en milieu kunnen maken, kunnen zich aanmelden voor de award. De winnende onderneming ontvangt een bedrag van 25.000 euro om in de onderneming te investeren. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2022.

Meer informatie op de website van WUR.

Thema's
Lees ook
WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.