Vaessen-Schoemaker koopt meerderheidsaandeel in Pools concern

vaessen-schoemaker

De Overijsselse voedingsmiddelenfabrikant Vaessen-Schoemaker heeft een meerderheidsaandeel gekocht in het Poolse bedrijf Agersol. Dat liet het bedrijf uit Deventer weten in een persbericht.

Agersol is gevestigd in Katowice en heeft een afzetmarkt in delen van Oost-Europa en in Noord-Amerika. Het bedrijf produceert net als Vaessen-Schoemaker ingrediënten voor de vleesindustrie. Agersol is met name gericht op de productie van worstomhulsels gemaakt van alginaat. Deze ‘bijzonder innovatieve’ technologie is volgens Vaessen-Schoemaker de voornaamste reden voor de overname, en een product dat het bedrijf graag aan zijn portfolio toevoegt. Agersol zal zich dan ook blijven richten op de productie van deze omhulsels.

Vaessen-Schoemaker is al meer dan zeventig jaar actief in de ingrediëntenindustrie en richt zich met name op vlees, vis en gevogelte. Het bedrijf heeft in die tijd een aantal innovaties op zijn naam staan, zoals thermostabiele vullingen en verbeterde houdbaarheid van zeevruchten.

Lees ook
Omzet voedsel met keurmerk in vier jaar verdubbeld

Omzet voedsel met keurmerk in vier jaar verdubbeld

In vier jaar tijd is de omzet aan voeding met een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk voor duurzaamheid in de Nederlandse supermarkten meer dan verdubbeld. Dat meldt onderzoeksbureau IRI naar aanleiding van de publicatie van de meest recente Monitor Keurmerken Retail.

DSM koopt Indiaas plastic

DSM koopt Indiaas plastic

Royal DSM heeft aangekondigd dat ze de Engineering Plastics-afdeling van het Indiase bedrijf SRF Ltd. over gaat nemen. Dat is te lezen op de website van DSM. SRF Ltd. is een bedrijf met een leidende rol in India op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van specialty materials. De Engineering Plastics-afdeling die...

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences neemt het Duitse Institut Kirchhoff Berlin over. Dat kondigde het bedrijf deze week aan. Institut Kirchhoff voert chemisch, fysisch, moleculair biologisch en microbiologisch onderzoek uit voor de voedingsmiddelenindustrie. Met de overname van Institut Kirchhoff Berlin breidt het Franse Mérieux zich verder uit op...