Van Hattem Vlees failliet

Van Hattem Vlees uit Dodewaard is door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. Het bedrijf dat in het nieuws kwam doordat er mogelijk paardenvlees in rundvleesproducten terecht was gekomen, had in september al uitstel van betaling gekregen, meldt Vlees+.

De NVWA had de productie van Van Hattem begin dit jaar stilgelegd en gelastte het bedrijf toen om 15.000 ton vlees (de productie van 2 jaar) van de markt halen.

Dat gebeurde nadat de NVWA had ontdekt dat de administratie van de vleesverwerking niet op orde was, waardoor vlees niet traceerbaar was. De autoriteit vermoedde dat paardenvlees was verwerkt in rundvleessnippers.

Bij Van Hattem Vlees werkten ooit zo’n 70 mensen. De directie is inmiddels een nieuw bedrijf gestart met de naam Dutch Meat Company.

Lees ook:

 
Lees ook
Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.

Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Sinds 1987 verzorgt de coöperatie Bon Vivant de in‐ en verkoop van scharrel‐ en biologisch vlees in Nederland. De coöperatie gaat nu verder onder leiding van Henk en Bart Schellekens. Zij willen de consument het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem bieden.

Onderzoek Multiscope: Nederlanders eten minder vlees

Onderzoek Multiscope: Nederlanders eten minder vlees

Meer dan 5 miljoen Nederlanders eten geen of slechts af en toe vlees. Dit is 36 procent van de Nederlandse bevolking. In 2016 was dit 29 procent. Dat blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.