Van Ruth en Joosten buitengewoon hoogleraar Wageningen

WAGENINGEN - Wageningen University heeft 2 buitengewoon hoogleraren benoemd. Dr.ir. Saskia van Ruth (foto) is sinds 1 oktober hoogleraar Voedselauthenticiteit en voedselintegriteit. Per 1 november is dr. Han Joosten hoogleraar Microbiële voedselveiligheid geworden.

Van Ruth bekleedt een nieuwe leerstoel die is ondergebracht bij de leerstoelgroep Productontwerpen en kwaliteitskunde. Haar leerstoel wordt gefinancierd door Rikilt Wageningen UR, het instituut voor voedselveiligheid. Van Ruth (1965) studeerde voedingswetenschappen in Wageningen en promoveerde daar in 1996. Zij is thans hoofd van de groep Authenticiteit en nutriënten van Rikilt.

Joosten

Han Joosten is opvolger van prof.dr. Leon Gorris. Zijn leerstoel, de European chair of food safety microbiology, maakt deel uit van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie en wordt gefinancierd door een consortium van Unilever, Danone, Kraft, Nestlé en DSM Food Specialties. Joosten (1956) studeerde biologie in Nijmegen en promoveerde in de levensmiddelentechnologie in 1988 in Wageningen. Hij is thans senior-onderzoeker bij Nestlé Research Centre in Lausanne, Zwitserland.

Lees ook: