De Vegetarische Slager lanceert vegetarische maaltijden in het Verenigd Koninkrijk
De producten van de Vegetarische Slager zijn nu ook verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk. Samen met premium supermarkt Waitrose lanceerde de Vegetarische Slager een lijn vegetarische maaltijden. Het gaat om traditionele vleesgerechten zoals Tikka Masala, Chili sin Carne, Thaise groene Curry en Lasagne, waarbij het dierlijk vlees vervangen is door de plantaardige variant van De Vegetarische Slager.
Producten van De Vegetarische Slager werden al op bescheiden schaal verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Zoals in de Hyde Park Book Club in Leeds, die meldde dat de Vegetarische Bratwurst door de Ultimate Leeds Sausage Guide gekozen werd tot “Leeds best bangers”.
Met de nieuwe maaltijden neemt het aanbod van vegetarische producten bij Waitrose toe met 35 procent. Vegetarische maaltijden vormen met een jaarlijkse groei van 14 procent een van de snelst groeiende categorieën in het Engelse supermarktkanaal. De verwachting van Waitrose is dat deze groei alleen maar zal toenemen.
De Vegetarische Slager is met haar nieuwe fabriek in Breda klaar voor de grote internationale doorbraak. De producten zijn inmiddels verkrijgbaar bij 3500 verkooppunten in 15 landen. Na het Verenigd Koninkrijk breidt de Vegetarische Slager zich verder uit naar Finland, Duitsland en Frankrijk.

Lees ook:
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Fooditive nieuwe vertegenwoordiger van de voedingsindustrie in de ruimte
Fooditive, ontwikkelaar van innovatieve en duurzame plantaardige ingrediënten, heeft de nieuwe overeenkomst The Washington Compact on Norms of Behavior for Commercial Space Operations ondertekend. Hierin is vastgelegd hoe bedrijven zich in de ruimte zouden moeten gedragen.
Food Technology: ‘Plantaardige zuivel: van innovatie tot perfectie’
Plantaardige zuivel is hard op weg een volwassen productcategorie te worden. Dat betekent dat innovatie niet alleen gericht is op het ontwikkelen van het perfecte product, maar zich ook richt op de ontwikkeling van het optimale proces. Op Food Technology illustreert DSM aan de hand van de toepassing van cultures en enzymes in plantaardige zuivel een...
Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman
Oktober 2021 kondigde What’s Cooking?, destijds nog Ter Beke, aan Imperial en Stegeman over te willen nemen. Nu, maart 2023, wacht het bedrijf nog altijd op goedkeuring van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten.