Vermeer kaas beste van de wereld

13 maart 2012

AMERSFOORT - De Vermeer kaas van FrieslandCampina is tijdens de 29ste Internationale Cheese Contest in Wisconsin in de VS uitgeroepen tot beste kaas van de wereld. In Nederland wordt deze kaas verkocht onder de naam Cantenaar.

De kaas maakt deel uit van de ‘A Dutch Masterpiece’-lijn van FrieslandCampina. In 2004 won de kaas Rembrandt uit dezelfde lijn.

De Vermeer is een volle natuurgerijpte kaas met minder vet en minder zout dan gebruikelijk. De kaas werd door de jury geroemd om zijn ‘aardige zachte en zuivere smaak’. Volgens een jurylid heeft de kaas “een stevige body en ligt zacht en soepel in de mond’’. De kaas is zeer geschikt voor gebruik op brood, in salades en bij de borrel.

Piet Nederhoed, plantmanager van de locatie Steenderen waar de winnende kaas wordt geproduceerd, is erg blij met de prijs. "We zijn trots dat we deze fantastische kaas maken. Wat deze kaas naast zijn volle gerijpte smaak zo bijzonder maakt is het feit dat deze minder vet en minder zout bevat dan een belegen Goudse kaas. Vermeer kaas wordt 22 weken op natuurlijke wijze gerijpt voor een optimale smaak."

Ook negen andere kazen van FrieslandCampina waaronder de Frico Edam Belegen, de Milner Oud, de Milner Belegen en de Noord Holland Komijn vielen in de prijzen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?