Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

Vion Food Group_HQ

Foto: Vion Food Group

Vion Food Group wil rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem overnemen. Dat maakt het internationale voedingsbedrijf bekend na een periode van intensieve samenwerking met het Belgische bedrijf. Vion zet met deze overname in op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland. 

De strategie van Vion is gericht op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en die verbindend zijn voor producenten en consumenten in kwaliteit en prijs. CEO Ronald Lotgerink: "Onze klanten willen zien wat ze kopen en waar het vandaan komt. Daarom werken we aan regionale ketens die op basis van de vraag van onze klanten worden samengesteld. Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgen we een betere spreiding van onze activiteiten voor onze klanten in West-Europa. Samen met het team van Adriaens hopen we het netwerk met boeren en klanten verder te versterken in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee.”

Belgische runderen staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardig vlees, in het bijzonder geldt dit voor het Belgische Witblauw. Vion wil met de overname van rundvleesbedrijf Adriaens een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen.

Meer over
Lees ook
Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Nadat werknemers van de locaties in Boxtel en Groenlo besmet bleken te zijn met Covid-19, scherpte Vion het coronaprotocol aan. Deze aanvullende maatregelen lijken effect te hebben. Dat laat Vion weten in een persbericht.

Detacheerder van Oost-Europees personeel voor de vleesindustrie vertelt zijn kant van het verhaal

Detacheerder van Oost-Europees personeel voor de vleesindustrie vertelt zijn kant van het verhaal

De Gelderlander ging op zoek naar het verhaal van de detacheerder die voor slachters en vleesverwerkers Oost-Europees personeel werft. Moba Aoulad Ben Arroun werkte 25 jaar geleden zelf als uitbener. Inmiddels is hij directeur van Horizon.

Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

Na twee weken gesloten te zijn vanwege coronabesmettingen opent het slachthuis van Vion in Groenlo vandaag, 4 juni, weer de deuren. Het slachthuis Van Rooi Meat in Helmond, dat afgelopen week de deuren moest sluiten blijft nog twee weken langer dicht.