Vion wil plantaardige vleesvervangers produceren in Leeuwarden

Vion_productielocatie Leeuwarden

Foto: Productielocatie Vion in Leeuwarden (foto: Vion).

Vion wil een productielocatie voor plantaardige producten openen in de vestiging in Leeuwarden. Eerder dit jaar kondigde CEO Ronald Lotgerink al aan dat Vion vleesvervangers gaat introduceren op de markt. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

De vraag naar vleesvervangers is de afgelopen jaren gegroeid en het ligt in de lijn der verwachting is dat deze blijft stijgen. Niet alleen in Nederland en Duitsland, de thuismarkten van Vion, is er sprake van een toenemende vraag. Ook in andere delen van Europa, zoals het VK, Italië en Frankrijk, groeit de markt voor vleesvervangers. De groei komt met name door de zogenaamde flexitariërs, die deze producten regelmatig kopen.

Vion heeft sinds 2017 een productielocatie in Leeuwarden. Deze wordt momenteel gebruikt voor de verwerking van rundvlees. De fabriek is volgens de meest recente normen gebouwd en kan met enkele aanpassingen geschikt worden gemaakt voor plantaardige productie. Het is eventueel mogelijk om de fabriek uit te breiden met meer productielijnen, vriesruimten en opslagcapaciteit. De plannen hebben geen gevolgen voor de huidige werknemers.

CEO Ronald Lotgerink: “De vleesverwerkingscapaciteit in Nederland is de afgelopen twee jaar fors toegenomen en is ruim voldoende gebleken om aan de vraag te voldoen. Met de huidige kennis van onze investering van enkele jaren geleden, maken we nu de strategische keuze om te investeren in een fabriek voor plantaardige producten in Leeuwarden. We blijven onze activiteiten met onze relaties op andere Vion-locaties voortzetten. Daarnaast zullen we akkerbouwers verwelkomen als nieuwe leveranciers in onze plantaardige keten.”

Thema's
Lees ook
Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

Vion Food Group wil rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem overnemen. Dat maakt het internationale voedingsbedrijf bekend na een periode van intensieve samenwerking met het Belgische bedrijf. Vion zet met deze overname in op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland.

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 8 tot en met 14 maart 2021. Het doel van deze week is om consumenten kennis te laten maken met vegetarisch eten.