‘Vleeswarenbedrijf Scheemda naar Henri van de Bilt’

Het failliete Scheemda maakt een doorstart. Volgens ingewijden wordt het vleeswarenbedrijf onderdeel van Henri van de Bilt uit Beuningen. De curator meldt dat minimaal 15 van de 43 werknemers meegaan naar de nieuwe eigenaar.

Er zouden meerdere bedrijven geïnteresseerd zijn geweest in een overname. De curator wilde de naam van de overnamepartij niet vrijgeven, maar diverse bronnen melden dat het om vleeswarenproducent Henri van de Bilt uit Beuningen gaat. Daarover bericht Dagblad van het Noorden.

Financiële problemen

Scheemda werd een week geleden failliet verklaard, nadat eerder uitstel van betaling was verleend. Het bedrijf dat rundvleesspecialiteiten (rosbief, rookvlees, carpaccio) produceert, verkeerde al geruime tijd in financiële problemen en zou een miljoenenschuld hebben.

Minimaal één jaar

De overnamepartij wil het vleeswarenbedrijf minimaal voor één jaar voortzetten op de huidige locatie. Daarna wordt bekeken of de productie in Scheemda blijft, of wellicht verhuist.

Het moederbedrijf van Henri van de Bilt, Baho Food, is eerder deze maand zelf overgenomen door de Amerikaanse OSI Group.

Lees ook:

Baho Food in handen OSI Group (15 augustus 2016)

Lees ook
Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Horecaslager Zwiers Food Group heeft de receptuur overgenomen van de productlijn Veggy Kitchen van &Samhoud. Dat betekent dat de bijbehorende vegetarische producten binnenkort onder de naam van Zwiers in de supermarkten liggen.

Amyris verkoopt geur- en smaaktussenproducten aan DSM

Amyris verkoopt geur- en smaaktussenproducten aan DSM

DSM neemt de geur- en smaakstoffen-tak van biotechnologiebedrijf Amyris over. Het betreft zeven biobased tussenproducten die worden verwerkt in geur- en smaakstoffen, bedoeld voor met name cosmetica.

Miko Pac overgenomen door Paccor

Miko Pac overgenomen door Paccor

Paccor, Duitse producent van verpakkingsmiddelen, neemt de verpakkingsdivisie van het Belgische bedrijf Miko over.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren