Voedingscentrum start campagne gericht op vleesverslindende mannen

meerdanvlees

Het Voedingscentrum is een campagne gestart die mannen moet stimuleren minder vlees te eten. Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu, zo stelt de campagne ‘Er is meer dan vlees’.

De campagne moedigt mannen aan hun vleesconsumptie te halveren. In de campagne worden peulvruchten, noten en ei onder de aandacht gebracht als alternatieven voor vlees. “Door 100 gram minder vlees te eten per week, verlaag je je milieu-impact al met 7 tot 10 procent”, zegt Corné van Dooren, expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum. “De klimaatbelasting van peulvruchten is 20 keer lager dan van rundvlees.”

Te veel vlees

Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees zoals rund- en varkensvlees. Cijfers van Wageningen Economic Research lieten deze week al zien dat de gemiddelde Nederlander flink wat meer vlees eet. Veel mannen komen gemakkelijk uit op een kilo vlees per week. “Mannen kunnen gemiddeld zeker 400 gram minder vlees eten per week”, zegt Van Dooren.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Deel consumenten haakt af bij duurdere vleesvervangers

Deel consumenten haakt af bij duurdere vleesvervangers

Afgelopen week verschenen er verschillende berichten over de teruglopende verkopen van vleesvervangers. Is de hype rondom vleesvervangers voorbij? Ceel Elemans,Sector specialist Food, ING, reageert op dit nieuws met onderstaande bericht ‘Duurdere vleesvervangers minder in trek bij consument’.

Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

De verkoop van vleesvervangers stokte afgelopen jaar. Volgens experts betekent dit niet dat Nederlanders geen interesse meer hebben in vleesvervangers en zij verwachten dat de markt gewoon door blijft groeien.

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.