Voormalig aandeelhouders DE laten miljoenen liggen

Zo’n 23.000 voormalige aandeelhouders in DE Master Blenders 1753 hebben in totaal nog ruim 41 miljoen euro tegoed voor hun voormalig belang in het bedrijf. Zij hebben er recht op, maar zijn vooralsnog onvindbaar.

Dat meldt FD.nl. Het gaat hoofdzakelijk om aandelen die samenhangen met Sara Lee in de Verenigde Staten.

Volksaandeel

Een aandeel Sara Lee was in die tijd en is ook nu nog een soort volksaandeel dat overging van opa op vader op kind. Wellicht dat nakomelingen niet eens meer weten dat er aandelen zijn.

Ook bij het bedrijf is het een en ander veranderd. Mogelijk weten aandeelhouders van Sara Lee niet eens dat ze ook aandelen van het koffie- en theeconcern hebben. Zij kregen namelijk, toen Douwe Egberts afsplitste van Sara Lee, aandelen DE Master Blenders 1753 cadeau.

Inmiddels is dit bedrijf op zijn beurt weer overgenomen door JEB. De aandeelhouders hebben gemiddeld recht op 1800 euro.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

De verkopen van producten met het Fairtrade keurmerk in Nederland stegen vorig jaar met 11%. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade Nederland. De grootste stijgers in verkocht volume waren chocolade, koude dranken, koffie en thee.

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

Koffiebedrijf FarmersDirect Coffee ontwikkelt in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) de eerste CO2-calculator die de klimaatafdruk van de koffieketen specifieert. De calculator combineert de CO2-impact voor elk onderdeel van de keten en maakt zo inzichtelijk hoe duurzaam de koffie is geproduceerd.

Koffie van  cellulaire landbouw

Koffie van cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo’n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.  Ingenieurs van het Technical Research Centre of Finland - VTT, hebben...