Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

bevroren vlees_Pixabay

Foto: Pixabay

De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.

Door de lockdown en exportbeperkingen stagneerde de reguliere afzet. In afwachtingen van betere tijden en om voedselverspillingen en afboekingen te voorkomen, stroomden koel- en vrieshuizen vol met agrarische producten als frites, snacks, vlees en vis. De uitval van Nederlandse slachtcapaciteit door corona-besmettingsgevallen bij onder meer Vion en Van Rooi in mei en juni, heeft klaarblijkelijk niet veel afgedaan aan de hoge vleesvoorraden, concludeert Boerenbusiness.

De Rabobank spreekt van een extreme situatie die zal veranderen nu de horeca weer op gang komt. Toch denkt de bank niet dat situatie snel normaliseert. Uit angst voor een tweede virusgolf blijft de vraag naar opslagcapaciteit ook de komende maanden waarschijnlijk groot. De lage energieprijzen helpen hierbij. De bank ziet de trend in de gehele opslagsector. Verder voorziet Rabobank dat de aankomende economische recessie zal leiden tot een verschuiving in consumptie van duurdere naar goedkopere producten. De eerste prijzenslagen tussen supermarktbedrijven tekenen zich inmiddels af.

Foodlog

Lees ook
Europees Parlement staat naamgeving vleesvervangers toe

Europees Parlement staat naamgeving vleesvervangers toe

Vrijdag 23 oktober stemde het Europees Parlement over de naamgeving van vleesvervangers. Met een ruime meerderheid werd het voorstel om vleesbenamingen alleen aan vleesproducten toe te kennen verworpen. Wel stemde het Parlement in met een verbod op namen als plantaardige yoghurt.

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

De voedingsmiddelenindustrie is een van de branches waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. Helemaal sinds de komst van het COVID-19 virus kent dit een nieuw hoogtepunt en worden bedrijven geacht alle richtlijnen en voorschriften voor hygiëne aan te scherpen. Zo merkt Pronomar, leverancier van droogsystemen, een toenemende interesse van voedingsmiddelenbedrijven...

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Europese vee- en vleesorganisaties starten een campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten. De Europese vakbond van de vleesindustrie Clitravi, boerderijdierfokkers Effab, pluimveesector Avec, boerenbelangenbehartigers Copa-Cogeca, slagers IBC en veehandelaren UECBV slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Europese Parlement...