Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

bevroren vlees_Pixabay

Foto: Pixabay

De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.

Door de lockdown en exportbeperkingen stagneerde de reguliere afzet. In afwachtingen van betere tijden en om voedselverspillingen en afboekingen te voorkomen, stroomden koel- en vrieshuizen vol met agrarische producten als frites, snacks, vlees en vis. De uitval van Nederlandse slachtcapaciteit door corona-besmettingsgevallen bij onder meer Vion en Van Rooi in mei en juni, heeft klaarblijkelijk niet veel afgedaan aan de hoge vleesvoorraden, concludeert Boerenbusiness.

De Rabobank spreekt van een extreme situatie die zal veranderen nu de horeca weer op gang komt. Toch denkt de bank niet dat situatie snel normaliseert. Uit angst voor een tweede virusgolf blijft de vraag naar opslagcapaciteit ook de komende maanden waarschijnlijk groot. De lage energieprijzen helpen hierbij. De bank ziet de trend in de gehele opslagsector. Verder voorziet Rabobank dat de aankomende economische recessie zal leiden tot een verschuiving in consumptie van duurdere naar goedkopere producten. De eerste prijzenslagen tussen supermarktbedrijven tekenen zich inmiddels af.

Foodlog

Lees ook
CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

Acht op de tien Nederlanders eet niet dagelijk vlees. Dat blijkt uit onderzoek Belevingen 2020 van het CBS. Volgens de cijfers eet 45 procent van de ondervraagden maximaal vier dagen in de week vlees, 5 procent eet nooit vlees.

Unox brengt chipolataworstjes met groente op de markt

Unox brengt chipolataworstjes met groente op de markt

Unox brengt chipolataworstjes gemaakt met vlees én groente op de markt. De worstjes komen in de koeling van de supermarkt te liggen. De introductie is onderdeel van de ambitie van Unox om het assortiment toekomstbestendiger te maken met minder dierlijk vlees en meer groente.

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Dit jaar vond de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (WZV) plaats. Er deden 1,7 miljoen Nederlanders aan mee. 1,5 miljoen deelnemers willen ook de rest van het jaar geen of minder vlees eten.