World Economic Forum voorspelt grote invloed technologie op wereldwijde arbeidsmarkt

Beeld: Pixabay

De WEF voorspelt dat technologische ontwikkeling in tandem met de corona-crisis, grote veranderingen op de wereldwijde arbeidsmarkt teweeg zal brengen. De organisatie voorspelt dat in 2025 85 miljoen van de huidige banen niet meer relevant zijn. Als gevolg van de ontwikkelingen komen er wel 97 miljoen nieuwe banen bij.

Van de medewerkers die op hun positie blijven, verwachten de geïnterviewden dat zij veel moeten bijspijkeren. 94% van de ‘business leaders’ verwacht dat medewerkers nieuwe vaardigheden moeten leren. Veertig procent verwacht dat medewerkers herscholing moeten volgen van zes maanden of korter. 66% van de business leaders verwacht dat herscholing van medewerkers binnen een jaar terug te verdienen.

Food branche

Volgens een groot deel bedrijven in de foodbranche zullen een aantal technologische ontwikkelingen al gangbaar zijn in 2025, zoals Big Data (86%), Internet of Things (88%) en E-commerce (80%). Van andere ontwikkelingen zien slechts weinigen dat gebeuren, zoals de nieuwe generatie materialen (15%), en augmented reality (17%).

Bron: World Economic Forum

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Jumbo neemt Smulweb over

Jumbo neemt Smulweb over

Jumbo neemt het populaire voedings- en receptenplatform Smulweb over. Dat maakte de supermarktketen  22 augustus bekend bij de publicatie van de (voorspoedige) halfjaarcijfers. Door Cécile Janssen - Foodlog Jumbo, dat volgens CEO Frits van Eerd ‘dé omnichannel foodretailer van Nederland’ wil worden, kocht twee jaar geleden al La Place uit de failliete...

Heel de wereld bakt met machines van Kaak Group

Heel de wereld bakt met machines van Kaak Group

Heel de wereld eet brood en pizza's die worden gebakken op Nederlandse baklijnen. De Kaak Group in het Achterhoekse Terborg is een belangrijke aanbieder in deze markt. Het platte brood van het Midden-Oosten, het voedzame zwarte brood in Rusland, kleine Zuid-Amerikaanse broodjes, ze verschillen allemaal sterk. “Als fabrikant actief op de wereldmarkt,...