Worsten met kant-en-klaar koekjesdeeg

26 mei 2016

De worsten met koekjesdeeg zijn tot stand gekomen door samenwerking van de vleesdivisie en de bakkerijdivisie van het IJslandse bedrijf Katla. De vleesspecialisten weten alles van casings, de bakkerijspecialisten van deeg, legt directeur Tryggvi Magnússon uit op de private label beurs van de PLMA in Amsterdam.

De deegrollen zijn 25 cm lang en bevatten 300 ml deeg. Het koekjesdeeg is kant-en-klaar. Het enige wat de consument nog moet doen is het omhulsel afpellen, de rol in plakjes snijden – de lijntjes op de verpakking geven de dikte aan – en in de oven schuiven. Na zes minuten zijn de koekjes knapperig, maar van binnen nog zacht en na acht minuten zijn ze knapperig en hard. De consument kan de koekjes dus bakken volgens de eigen smaakvoorkeur. Katla levert zes varianten: peperkoekjes, haverkoekjes, chocolade en dropkoekjes, gemberkoekjes, chocolate cookies en white chocolate cookies met felgekleurde chocoladesnoepjes. In september wordt de nieuwe smaak kokos gelanceerd.

Nieuwe smaken

De deegrollen zijn sinds drie jaar op de IJslandse markt en op de PLMA, 24 en 25 mei in Amsterdam, wilde de onderneming het product ook onder de aandacht brengen van de rest van de wereld. Daartoe heeft Katla eerst verbeteringen in de kwaliteitszorg doorgevoerd en het BRC-certificaat behaald. Katla wil voor private label smaken aanpassen en nieuwe smaken ontwikkelen die passen bij regionale verschillen. “In Zuid-Europa houden ze meer van bitter, in Noord-Europa houden ze meer van zoet. Welke smaken we nog meer kunnen ontwikkelen? ‘The sky is de limit’. Het hangt allemaal af van de wensen van de markt.”

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?