WUR onderzoekt rol zoete smaak bij verzadiging

breinproef315

WAGENINGEN - De afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit onderzoekt de activatie van hersengebieden bij het proeven van een zoete smaak. In Breinproef wordt ook de rol van honger en verzadiging onderzocht.

Tijdens het onderzoek krijgen deelnemers zoete en minder zoete dranken te proeven terwijl hun hersenactiviteit wordt gemeten in een hersenscanner (fMRI meting). Dit wordt twee keer gedaan, één keer terwijl de deelnemers hongerig zijn en één keer terwijl de deelnemers verzadigd zijn. De onderzoekers trachten zo meer inzicht te krijgen in het eetgedrag van mensen en de rol die zoete smaak daarbij heeft.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in de periode tot en met maart 2013. Een deel van het onderzoek zal plaatsvinden op de universiteit en een deel in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De afdeling Humane Voeding zoekt vrouwen tussen de 18 en 35 jaar die aan het onderzoek willen deelnemen. Deelnemers dienen verder onder meer rechtshandig te zijn, in goede gezondheid te verkeren en een BMI van tussen de 18.5 en de 25 te hebben. Meer info

Lees ook:

Zie ook: