XPure vestigt zich bij Planet B.io op Biotech Campus Delft

14 augustus 2020

Beeld: Wikipedia Commons

XPure, een leverancier van zuiveringsoplossingen, vestigt zich bij Planet B.io. Dit 'scale-up ecosysteem' met focus op duurzaamheid bevindt zich op de Biotech Campus Delft. Beide partijen verklaren grote synergie tussen XPure en al gevestigde bedrijven.

XPure

XPure, onderdeel van de ProPharma Group, levert product- en processpecifieke zuiveringsinstallaties op basis van chromatografie en ionenuitwisselingen aan biotechnologie, plantaardige chemie- en voedingsingrediëntenbedrijven. Het bedrijf gelooft dat het zuiveren van voedselingrediënten en chemicaliën uit plantaardige grondstoffen en fermentatieprocessen deel uitmaakt van een duurzame toekomst. Xpure heeft een patent op een chromatografie-procedé dat continu kan plaatsvinden. Klassieke chromatografie vindt namelijk plaats in één kolom en kan dus een langdurig proces zijn. Volgens het bedrijf kan deze gepatenteerde methode de productiviteit met drie tot tien keer verhogen. René Nanninga, directeur XPure: “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die Biotech Campus Delft ons biedt. Het is een unieke wetenschappelijk business community die oplossingen ontwikkelt voor de huidige duurzaamheidsuitdagingen. We zijn er trots op deel uit te maken van zo'n levendig ecosysteem en kijken er naar uit om bij te dragen aan het zakelijke succes van de gevestigde bedrijven, en daarnaast te mogen profiteren van de diensten van anderen."

 Planet B.io

Het innovatiecentrum Planet B.io bestaat sinds 10 juli 2020 officieel. Het heeft tot doel om bedrijven te ondersteunen die oplossingen en toepassingen ontwikkelingen om de problemen rond klimaatverandering en grondstoffen aan te pakken. Het biedt plaats aan zo’n 30 bedrijven of  150 medewerkers. Eerder vestigden bijvoorbeeld Veramaris, dat olie voor zalmvoer maakt uit algen en Meatable, dat zich richt op kweekvlees, zich in het pand.  Cindy Gerhardt, directeur Planet B.io: “Planet B.io is enthousiast over de verhuizing van XPure naar de Biotech Campus Delft, omdat we een duidelijke synergie zien tussen de technologie van XPure en de andere biotechbedrijven die op de campus gevestigd zijn. Hiermee levert XPure concrete meerwaarde aan het ecosysteem, met kennis en faciliteiten om klantspecifieke processen te ontwikkelen of te verbeteren.”

 Bron: Xpure en Planet b.io

Altijd op de hoogte blijven?