Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg_Struik

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.  

Met deze fusie vormen Struik en Zwanenberg een breed condern op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van € 420 miljoen realiseren. Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van € 120 miljoen, werken 200 mensen. Met de fusie vallen er geen ontslagen laten de bedrijven weten in een persbericht.

Aldo van der Laan, Chairman Zwanenberg Food Group: “Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.”
René van Drie van Struik Foods Europe: “Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes. Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.”

Zwanenberg Food Group

De geschiedenis van Zwanenberg Food Group begon in 1929 toen Theodorus Sebastianus van der Laan een vleeswarenfabriek in Den Haag startte. In de loop der jaren groeide de vleeswarenfabriek uit tot een een voedingsmiddelenconcern dat vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten produceert. Bekende merken van het concern zijn onder andere Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst). Zwanenberg Food Group heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Struik Foods Europe

Struik werd in 1950 opgericht en produceert soepen, sauzen, knakworst en maaltijden met merken als Struik, Ye Olde Oak (knakworst en ham in het VK) en Sonnen Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland). Het bedrijf is gevestigd in Voorthuizen. Sinds  2016 is Struik in handen van Fratelli B.V., een beleggingsvennootschap van de familie Van Drie.

 

Thema's
Lees ook

Bierfusie AB Inbev en SABMiller definitief

De overname van SABMiller door AB Inbev is definitief geworden. Dat meldt AB Inbev. De megafusie tussen de twee grootste brouwers is daarmee een feit. AB Inbev kondigde in september 2015 aan SABMiller te willen overnemen. Op 13 oktober 2015 werd daar definitief mee ingestemd. Daarna volgde een langdurig proces waarin AB Inbev enkele brouwerijen en activiteiten van SABMiller (waaronder bierbrouwer Grolsch) moest doorverkopen. Nu deze fusie rond is, is ook de verkoop van Grolsch en Birra Peroni aan de Japanse brouwer Asahi definitief. Lees ook: Verkoop Grolsch afgerond (12 oktober 2016) Aandeelhouders...

Aandeelhouders AB Inbev en SAB Miller akkoord met fusie

De aandeelhouders van zowel AB Inbev als SAB Miller hebben tijdens speciaal ingelaste vergaderingen ingestemd met de fusie/overname. AB Inbev gaat na de overname van SAB Miller verder onder de naam AB Inbev. Wel verdwijnt de adelaar uit het logo. Bij de goedkeuringsprocedure, die deels in Brussel en deels in Londen plaatsvond, zijn uiteindelijk alle voorstellen aangenomen. De aandeelhouders van SAB Miller stemden ’s middags in met de overname, nadat de aandeelhouders van AB Inbev eerder op de dag akkoord waren gegaan. Daarmee krijgt de fusie ook intern groen licht. Om goedkeuring van de Europese...

Ahold en Delhaize officieel samen

Ahold en Delhaize hebben hun fusie officieel afgerond. Dit gebeurt ruim een jaar na de bekendmaking van de fusieplannen. Nu is het nieuwe, gezamenlijke logo gepresenteerd. Het heeft de kop van de leeuw van Delhaize met daarop het kroontje van koninklijke Ahold. De nieuwe website van Ahold Delhaize is in de lucht. Het Ahold-blauw en het Delhaize-rood heeft plaatsgemaakt voor fris heldergroen. Op hoofdkantoor Het logo prijkt op het hoofdkantoor in Zaandam. Het komt overigens niet op de supermarkten van Albert Heijn en Delhaize te staan. Ook alle merken behouden hun naam. De hoogste baas is Ahold...