Nieuwe voorzitter MKB-Nederland Jacco Vonhof

Jacco Vonhof is met ingang van 4 september de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De algemene ledenvergadering benoemde hem 3 september. De Zwolse ondernemer moet MKB-Nederland weer ‘smoel gaan geven’ in Den Haag.

Voorzitter van de selectiecommissie Claudia Reiner typeert Vonhof als gedreven, maatschappelijk betrokken, en een verbinder die in staat is om ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen.  “Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat hij en zo handelt hij en daar waren we naar op zoek. Jacco is in onze overtuiging de man die het profiel van MKB-Nederland kan versterken en het midden- en kleinbedrijf als geen ander een stem kan geven.”

Jacco Vonhof

Vonhof begon 25 jaar geleden voor zichzelf als glazenwasser in Zwolle. Deze eenmanszaak bouwde hij uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf dat actief is in Noord en Midden Nederland. Naast zijn eigen bedrijf was hij regiovoorzitter van VNO-NCW en zat in het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Vonhof: “Juist daar heb ik ervaren dat het een heel verschil is of je ondernemer bent of topman van een grote onderneming. Zo zie ik de twee organisaties ook: VNO-NCW is er voor de ondernemingen, MKB-Nederland is er voor de ondernemers. Ik ben boven alles ondernemer en zit bij MKB-Nederland dus goed op mijn plek.”

Net als het bestuur van MKB-Nederland hecht Vonhof aan de samenwerking met VNO-NCW. Ook vindt hij dat het echte ondernemersgeluid veel sterker moet klinken en dat het profiel van MKB-Nederland versterking behoeft. “Daar ga ik me de komende vier jaar hard voor maken en daar heb ik ontzettend veel zin in. Er is veel dat ons bindt, maar ook genoeg dat ons scheidt. Dat moet goed zichtbaar zijn.”

MKB-Nederland

De Koninklijke Vereniging MKB-Nederland zet zich sinds 1902 in voor een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. De vereniging heeft ruim 170.000 leden. Deze ondernemers bepalen de koers van MKB-Nederland.

 

Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...