Verstegen introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen

EVMI_VErstegen

Verstegen Spices & Sauces introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen. In deze sauzen zitten geen suikers of zoetstoffen. Er zijn vier varianten: Piri piri, Salsa tex-mex, Curry ketchup en Tomato ketchup.

Guilt Free zero added sugar sauzen

Guilt Free sauzen zijn gemaakt van kruiden en specerijen en bevatten alleen van nature aanwezige suikers. Er worden geen suikervervangers of zoetstoffen zoals aspartaam of stevia gebruikt. Ook  bevatten de sauzen geen declarabele allergenen. De sauzen zijn verkrijgbaar in flessen en in sticks.

Suikerreductie

Veel levensmiddelenproducten zijn bezig met suikerreductie. De European Food Safety Authority (EFSA) gaat in 2020 een grenswaarde geven voor de dagelijkse inname van toegevoegde suikers in voedingsmiddelen. Deze moet lidstaten zoals Nederland helpen de suikerconsumptie te verminderen en dieetrichtlijnen te verbeteren. Met de Guilt Free zero added sugar sauzen speelt Verstegen in op de trend van minder suiker.

Ambassadeur Inge de Bruijn

Dat een bewuste lifestyle niet ten koste hoeft te gaan van lekker eten is een boodschap die viervoudig Olympisch kampioene Inge de Bruijn maar wat graag onderschrijft. Onder het credo ‘Win het op smaak, niet op suiker’ maakt zij zich sterk voor Verstegen’s Guilt Free zero added sugar sauzen. “Vanaf nu kun je op basis van een geweldige smaak kiezen voor een verantwoord alternatief.”

Verstegen Spices & Sauces

Het familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces levert kruiden, specerijen en sauzen voor consumenten en professionals. Het bedrijf komt regelmatig met nieuwe creatieve en innovatieve creaties voor de foodbranche. Zo presenteerde Verstegen tijdens VIP 2018 de 'bewuste barbecue'. In April 2018 stond het bedrijf in de top vijf van de Familiebedrijven Award.

Lees ook
Herformulering bakkerijproducten volledig uitgeplozen

Herformulering bakkerijproducten volledig uitgeplozen

Subtiele verschillen in de ingrediënten en het bakproces bepalen of iets als zachte cake of krokant koekje uit de oven komt. Wageningen Universiteit & Research dook diep in de natuurkunde en weet nu aan welke knoppen je bij bakkerijproducten moet draaien om bijvoorbeeld suiker, vet of zout te reduceren. Een flink deel van de consumenten zal...

Nestlé ontwikkelt chocolade die alles uit de cacaovrucht haalt

Nestlé ontwikkelt chocolade die alles uit de cacaovrucht haalt

Foodgigant Nestlé heeft aangekondigd een 70% pure chocoladereep op de markt te brengen met alleen ingrediënten uit de cacaovrucht. In plaats van geraffineerd suiker toe te voegen gebruikt de fabrikant suikers uit de witte pulp van de vrucht.

Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop

Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop

Vanaf vandaag ligt in het schap bij Albert Heijn drop en snoep van het eigen merk met 30% minder suiker. De supermarktketen breidt daarnaast ook het assortiment suikervrije producten uit met suikervrij snoep. Dat meldt de marktleider in een persbericht. Aan het nieuwe assortiment drop en snoep zijn geen zoetstoffen toegevoegd. Een natuurlijk...