Blogs
Murk Boerstra: ‘blijf scherp en volg de ontwikkelingen op de voet’

Murk Boerstra: ‘blijf scherp en volg de ontwikkelingen op de voet’

De naderende Brexit. Een ontwerp van het Klimaatakkoord. En een nieuwe visie op landbouw die handen en voeten moet krijgen. Nederland gaat een turbulent jaar tegemoet. Hoe beweeg je je als voedingsmiddelenbedrijf in dit dynamische speelveld? We vragen het aan Murk Boerstra, adjunct-directeur bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI)....

Which diet is the best?

Which diet is the best?

For many years, researchers have been desperately searching for dietary determinants of health within the populations of developed countries. Countless hours are spent poring over huge swathes of data, picking apart minute differences in the macronutrient breakdown of people’s diets. Time after time, percentages of fat, carbohydrate or protein...

Food from Food

Food from Food

Er is iets vreemds aan de hand. Nederlanders zijn wereldwijd koploper op het gebied van het efficiënt produceren van voedsel. We hebben ongelofelijk veel kennis over soorten teelten, bewerken en bemesten van landbouwgrond, verwerken van groente en fruit tot lang houdbare producten voor in het winkelschap. We weten precies waar onze grondstoffen...

Doet mijn aankoop recht aan mens en milieu

Doet mijn aankoop recht aan mens en milieu

Onlangs racete ik na een drukke werkdag langs de supermarkt. En stond ik voor een zichzelf wekelijks herhalende keuze: koop ik 250 gram gangbare champignons voor €0,79 of de biologische variant voor €1,79? In de halve seconde die ik mezelf gunde om hierover na te denken, schoot er van alles door me heen. Als consument draag ik graag bij aan...

Digitaal voedsel

Digitaal voedsel

Er is iets vreemds gaande in de voedselindustrie. Digitalisering drijft de veranderingen en maakt dingen mogelijk die tot voor kort niet voor mogelijk werden gehouden. Anderzijds lijken consumenten steeds meer analoog voedsel te willen. Authentiek, ambachtelijk, zonder toevoegingen, diervriendelijk en bovenal ook duurzaam. Liefst natuurlijk tegen een...

Kredietcrisis: tijd om te innoveren!

Kredietcrisis: tijd om te innoveren!

Als het om geld gaat zijn er twee emoties dominant. Hebzucht en angst. In goede tijden lijkt de hebzucht hoogtij te vieren, en als het minder lijkt te worden speelt angst de boventoon. Maar zoals 's wereld bekendste belegger Warren Buffet zegt, zorg dat jouw emoties tegen de stroom ingaan. Juist in economisch mindere tijden zijn er grote winsten te...

Functional Foods hebben beste tijd gehad

Functional Foods hebben beste tijd gehad

Na de sensatie over de ijzer bevattende cornflakes die achter magneten aanzwemmen in het programma de Keuringsdienst van Waarde en het probiotica-incident afgelopen jaar, lijkt het tij voor functional foods te keren. De consument begint minder vertrouwen te krijgen in alle health claims die verbonden zijn aan het toevoegen van nutriënten....

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 2020
Editie 8 2020

In EVMI 8 staan de food trends van 2021 centraal. Met o.a. de beloftes van Bonduelle, verkoopplatform Rechtstreex en duurzame voedselketens.

Lees meer
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Seafood Expo Asia Reconnect 2020

17 november 2020 - 19 november 2020

Lees meer

Food Safety Compliance opleiding voor QA managers

21 januari 2021 - 3 februari 2021

Lees meer

Horecava 2021

1 februari 2021

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea