Blogs
Recensie | Ongekend Talent

Recensie | Ongekend Talent

In de voedingsmiddelenbranche groeit het tekort aan medewerkers. Een van de manieren om dat gat mogelijk te vullen, is om buiten de gebaande paden te gaan. Het boek ‘Ongekend Talent’ kan hierbij helpen als je overweegt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te gaan zetten.

Column | Energietransitie als uitdaging

Column | Energietransitie als uitdaging

Tekst: Johan Dijkstra, Senior Innovation Manager bij Cosun Ons uitgangspunt in het kader van duurzaamheid is: er ontstaat geen afval. Er komen grondstoffen binnen en alle stromen die daaruit komen moeten minimaal een nuttige toepassing hebben. Bijproducten komen automatisch vrij, dat kun je niet vermijden in je proces. Wat je wel kunt vermijden...

Boekrecensie | Winstgevende plannen van Femke Hogema

Boekrecensie | Winstgevende plannen van Femke Hogema

Hoe zou het zijn als winst iets is waar je als ondernemer invloed op hebt en iets dat je als ondernemer kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had? Deze vraag vormt de basis voor het boek ‘Winstgevende plannen’ van Femke Hogema.

Column | Mildere bewerking, meer waarde

Column | Mildere bewerking, meer waarde

Al vele duizenden jaren bewerkt de mensheid voedsel voor een betere smaak en vertering. De afgelopen decennia zijn de ontwikkelingen versneld. Voedsel wordt meer geraffineerd of zelfs helemaal opgebouwd uit aparte ingrediënten. Dit alles om te komen tot een product dat er aantrekkelijk uitziet en een ‘makkelijke’ smaak heeft.

FIA Kenniscafé: Hoe maken we jonge vakmensen warm voor de foodbranche?

FIA Kenniscafé: Hoe maken we jonge vakmensen warm voor de foodbranche?

Op 9 november organiseerde Food Innovation Accademy, FIA, een online webinar over hoe we jongeren kunnen interesseren voor een carrière in de foodbranche. Tafelvoorzitter Hilco Wagenaar ging met Pieter Bas Vencken, Arry Verhage en Petra Kuiper in Kenniscafé VIA FIA hierover in gesprek.

Column | ´Doe mij maar een vegan schnitzel´

Column | ´Doe mij maar een vegan schnitzel´

Het is al vaker vermeld: in 2050 zijn meer dan 9 miljard mensen afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van voedsel. Om dit mogelijk te maken, moet de voedings­industrie efficiënter, effectiever en duurzamer produceren. Dat is precies waar wij bij Codrico Rotterdam op innoveren. Op het evenement Food Technology zal ik tijdens het IFFI-programma laten...

Column | Duurzaamheid is ons hoofdthema

Column | Duurzaamheid is ons hoofdthema

Als onze lezers goed hebben opgelet, zien ze in al onze vakbladen en op al onze websites dat vraagstukken rond duurzaamheid extra aandacht krijgen. We schrijven over nieuwe ideeën, ontwikkelingen, we laten kansen en mogelijkheden zien.

Column | Interessante samenwerking

Column | Interessante samenwerking

Tijdens Food Technology, een uniek evenement in de Benelux, komen food en hightech samen. Het idee van deze beurs met congresprogramma is de voedings­middelenindustrie op weg te helpen richting 2050.

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Boekrecensie | STOP.

Boekrecensie | STOP.

Je kunt dit boek omschrijven als een ode aan het stoppen. “Je moet niet aan dode paarden trekken, maar ze feestelijk begraven”, aldus schrijfster Marije van den Berg.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 1 2023
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!

EVMI 1 online
Verpakkingsspecial
Verpakkingsspecial

De Verpakkingsspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Open Avond Hogeschool Inholland

29 maart 2023

Lees meer

Veggie Challenge Live 2023 – nieuw food & lifestyle event

31 maart 2023 - 1 april 2023

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea