34 Procent rekent op ontslagen bij foodbedrijf

34 Procent van de werknemers bij voedingsbedrijven verwacht dat er in 2015 ontslagen vallen bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Dat blijkt uit een internetpeiling van evmi.nl. Dat is zeven procent meer dan een jaar eerder.

Het aandeel dat erop rekent dat er dit jaar géén gedwongen ontslagen vallen, daalde van 54 procent naar 46 procent. Het percentage dat meent dat er geen gedwongen ontslagen vallen, maar dat tijdelijke contracten niet meer worden verlengd, bleef vrijwel gelijk. Een jaar geleden was dat 19 procent, dit jaar 20 procent.

Overnames

Het aantal faillissementen van voedingsmiddelenbedrijven lijkt af te nemen, maar er wordt nog wel veel gereorganiseerd. Ook zijn er nog steeds overnames, die doorgaans gevolgd worden door een efficiency-slag. Dat leidt vaak tot een reorganisatie.

FrieslandCampina kondigde begin juni aan dat er de komende drie jaar tussen de 335 en 375 banen gaan verdwijnen bij de productielocaties in Beilen en Leeuwarden. Eerder werd al bekendgemaakt dat er in Lochem 139 banen worden geschrapt, terwijl er elders negen arbeidsplaatsen bij komen.

Bij snackfabrikant Duyvis in Zaandam, onderdeel van PepsiCo, verdwijnen circa 30 van de ruim 140 arbeidsplaatsen, werd in januari bekend.

Dezelfde maand bleek dat Corbion Purac gaat reorganiseren in Amsterdam en Gorinchem. Daarbij verdwijnen 20 tot 50 arbeidsplaatsen.

 

Nieuwe poll

[poll id="18"]

Lees ook: 

         
Lees ook
Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

Chemieconcern DSM heeft een reorganisatie aangekondigd van de divisie voeding, die ervoor moet zorgen dat de organisatie efficiënter en behendiger zijn producten in de markt kan zetten. Door de reorganisatie verliezen 350 mensen hun baan, een aantal in Nederland maar vooral in Zwitserland en de VS. De ontslagen vallen vooral op centraal en managementniveau. Onder...

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Vandaag publiceerde het noodlijdende Belgische groente- en fruitbedrijf Greenyard zijn transformatieplan. Met het schrappen van ruim vierhonderd banen en de verkoop van de conservendivisie hoopt het bedrijf uit de schulden te komen. Bij de herstructurering staan 422 banen op de tocht, aldus de groente- en fruitleverancier. De meeste ontslagen zullen...