Avebe en Ingredion stoppen samenwerking

Avebe stopt de distributieovereenkomst met Ingredion voor Noord-Amerika en Japan. De samenwerking tussen Avebe en (toen nog) National Starch was in 2007 aangegaan. In 2010 werd National Starch door AkzoNobel verkocht aan het Amerikaanse Ingredion.

De samenwerking ging om de verkoop van specifieke productcategorieën van Avebe (zoals zetmeelingrediënten) in Noord- en Zuid-Amerika en enkele landen in Azië.

Het was volgens Avebe op dat moment een passende oplossing om de lokale capaciteiten van Ingredion te benutten, terwijl Avebe het eigen bedrijf herstructureerde.

Inmiddels zijn, volgens het bedrijf, belangrijke strategische ontwikkelingen doorgemaakt met een duidelijke focus op hoogwaardige zetmeelinnovaties en aardappeleiwit.

Van daaruit is het een vanzelfsprekende stap om een directere positie in de wereldwijde markt te verwerven, legt Avebe uit. Dan gaat het erom om zelf een nauwe relatie met klanten te onderhouden en marktkansen te benutten.

De distributieovereenkomst wordt met ingang van 31 maart 2015 beëindigd.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Zakjes en potjes kruidenmix bevatten weinig en kruiden en specerijen en juist veel goedkope opvullende ingrediënten zoals zout, (paneer)meel, suiker of groentepoeder. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

EVMI 4 goes digital

EVMI 4 goes digital

Editie 4 van EVMI staat nu voor je klaar als digitaal magazine. Blader online door alle artikelen over het thema Ingrediënten én andere actuele onderwerpen en bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig? Dat vertelt keynote speaker professor Remko Boom tijdens de eerste presentatie op Food Technology 2021.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren