Avebe en Ingredion stoppen samenwerking

Avebe stopt de distributieovereenkomst met Ingredion voor Noord-Amerika en Japan. De samenwerking tussen Avebe en (toen nog) National Starch was in 2007 aangegaan. In 2010 werd National Starch door AkzoNobel verkocht aan het Amerikaanse Ingredion.

De samenwerking ging om de verkoop van specifieke productcategorieën van Avebe (zoals zetmeelingrediënten) in Noord- en Zuid-Amerika en enkele landen in Azië.

Het was volgens Avebe op dat moment een passende oplossing om de lokale capaciteiten van Ingredion te benutten, terwijl Avebe het eigen bedrijf herstructureerde.

Inmiddels zijn, volgens het bedrijf, belangrijke strategische ontwikkelingen doorgemaakt met een duidelijke focus op hoogwaardige zetmeelinnovaties en aardappeleiwit.

Van daaruit is het een vanzelfsprekende stap om een directere positie in de wereldwijde markt te verwerven, legt Avebe uit. Dan gaat het erom om zelf een nauwe relatie met klanten te onderhouden en marktkansen te benutten.

De distributieovereenkomst wordt met ingang van 31 maart 2015 beëindigd.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. Het zoete bestanddeel van gewone suiker heeft al heel lang de schijn tegen, maar had altijd de wetenschappers mee. ‘Hoe is het nu met dat onderzoek gesteld?’ vraagt een lezer. Nou, het ziet er nu een stuk slechter uit voor fructose dan vijf jaar geleden.

Tekorten door de coronapandemie

Tekorten door de coronapandemie

”Waar gaat dit heen”, schoot in maart 2021 door me heen, toen de rust weer enigszins terugkeerde op de werkvloer. Ja, we zaten nog midden in de derde golf, maar de eerste beloftes van de heropening van horeca waren al uitgesproken.

Pas op met gebruik additieven: Stappenplan NVWA als hulpmiddel

Pas op met gebruik additieven: Stappenplan NVWA als hulpmiddel

Tegenwoordig worden steeds meer visproducten en maaltijden bereid met smaakmakers als sauzen, marinades, kruiden, mengsels van oliën, specerijen en kruiden. De eindproducten zijn panklaar voor de consument, dat is wel zo makkelijk.