Barentz neemt belang in AmTech Ingredients

4 november 2015

Barentz International heeft een belang genomen in AmTech Ingredients. Tegelijk is een strategische samenwerking aangegaan voor de productie van ingrediënten in de VS.

Amtech is Amerikaans producent en leverancier van speciale ingrediënten in poedervorm, zoals zoetstoffen, azijnen, specerijen en nutritionele ingrediënten.

Positie versterken

Met het partnerschap versterkt Barentz uit Hoofddorp zijn positie op het gebied van de productie en distributie van specialty ingredients voor afnemers in de food en feed in Noord-Amerika.

Barentz heeft zelf productiefaciliteiten in de VS en ervaring met de Amerikaanse markt via VitaBlend (fortificatie van voedingsmiddelen en antioxidanten). Toch ziet het bedrijf duidelijk synergie in de samenwerking.

Sproeidrogen

Zo kan de Filtermat sproeidroogtoren van AmTech worden gebruikt voor de productie en verkoop van fortificatie (als vitaminen, mineralen, aminozuren), antioxidanten en functional blends op de Amerikaanse markt. Barentz heeft zelf vergelijkbare faciliteiten in Nederland en Singapore voor de Europese en Aziatische markt.

Markten uitbreiden

AmTech kan door de samenwerking het assortiment in Noord-Amerika uitbreiden met Vitablend-producten en nutritionele premixen. Ook krijgt het bedrijf met de eigen poederingrediënten toegang tot afnemers in Europa, Azië en de Pacific. Dit zijn veelal fabrikanten van hartige, bakkerij-, vlees- en snackproducten, maaltijden en snoep.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?