Consumentenbond gaat krimpflatie voorleggen aan de rechter

25 oktober 2023 Redactie Food Gustavo Fring via Pexels
De Consumentenbond wil dat fabrikanten en supermarkten transparanter zijn over ‘krimpflatie’, waarbij de inhoud van producten krimpt, terwijl de prijs gelijk blijft of soms zelfs stijgt. Hierover is de organisatie in gesprek gegaan met de brancheorganisaties FNLI en CBL, zonder resultaat. Daarom wil de Consumentenbond enkele gevallen van krimpflatie voorleggen aan de rechter. 

“De Consumentenbond vond weer tientallen nieuwe voorbeelden van krimpflatie”, laat de Consumentenbond weten op hun website. Gesprekken met brancheorganisaties om wijzigingen expliciet op verpakkingen te zetten, hebben tot niets geleid.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, zegt in het bericht: “Consumenten ergeren zich enorm aan stiekeme prijsverhogingen. Op ons Meldpunt Eerlijk kwamen in een klein jaar ruim 1300 meldingen binnen over krimpflatie. Het is dan ook onbegrijpelijk dat supermarkten en fabrikanten weigeren hierover transparant te zijn.” Om die reden gaat de Consumentenbond een aantal voorbeelden van krimpflatie voorleggen aan de rechter voor een oordeel. 

Bron: Consumentenbond

Altijd op de hoogte blijven?