Dairy Valley gaat van start

Vanaf 1 januari start in Friesland de Dairy Valley. De provincie Friesland, 4 gemeenten, hogeschool Van Hall Larenstein en bedrijven als FrieslandCampina en Ausnutria hebben dit initiatief in Leeuwarden gelanceerd. Er is een plan van aanpak opgesteld om Dairy Valley uit te laten groeien tot zuivelhart van Nederland.

De provincie stelt een sterk vestigingsklimaat te hebben voor de agri- en zuivelsector, zowel voor de primaire sector als toeleveranciers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

Versterken en stimuleren

Dairy Valley brengt verschillende initiatieven en partijen binnen de agri- en zuivelsector (van gras tot glas) bij elkaar. De provincie wil dat die initiatieven elkaar binnen Dairy Valley gaan versterken en stimuleren.

Speerpunten binnen Dairy Valley zijn: Business Development, R&D en Innovatie, Onderwijs en Arbeidsmarkt, Internationalisering en Facilitering.

Duurzame zuivelketen

Dairy Valley wil binnen 10 jaar staan voor de meest duurzame en renderende zuivelketen ter wereld. Zo’n 80 bedrijven hebben zich aan Dairy Valley verbonden. Het initiatief zetelt op de Dairy Campus.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek wordt de nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Dat maakt de zuivelcoöperatie vandaag, 17 maart, bekend. Zijn benoeming gaat 1 juni 2023 in. Hij volgt Hein Schumacher op die FrieslandCampina 1 mei verlaat voor de functie CEO bij Unilever.

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...