De foodoplossingen van de toekomst

18 januari 2024 HAS green academy
Wat zijn de foodoplossingen van de toekomst? Op 30 januari presenteren studenten van de HAS green academy hun innovaties aan het publiek tijdens de HAS Food Experience. Het thema is ‘Taste the Future’. De beste innovaties winnen de FoodManShip Awards.

De HAS Food Experience is het jaarlijkse food-evenement van HAS green academy. "De HAS Food Experience werkt van podium naar platform en zorgt er zo voor dat steeds meer studenten met hun kansrijke ideeën en projecten de weg naar de markt vinden", aldus HAS Hogeschool. De studenten gaan aan de slag met innovatieve food-projecten in de categorieën Sustainable alternative proteins, Healthy body & mind, Sustainable Food Systems, Unwaste Reduce and Prevention en Meaningful Food Innovations/ nonSDG.

Foodinnovaties

Op 30 januari presenteren 100 studenten ruim 75 innovaties. Wat kan de bezoeker verwachten? Bijvoorbeeld cruesli van reststromen uit de cacao-industrie, recepten die symptomen van AD(H)D verminderen en voedselverpakkingen op basis van schimmels. Maar ook koffie gemaakt van zeewater, stress verlagende chocolade voor studenten en gebrouwen frisdrank.

FoodManShip awards

Tijdens de HAS Food Experience vindt ook de jurering voor de FoodManShip awards plaats. Dit wordt gedaan door een jury bestaande uit een combinatie van HAS-lectoren, HAS-alumni en ambassadeurs (relaties in het werkveld). Zij kennen de prijzen toe in de vijf categorieën. Daarnaast is er ook een publieksprijs. De jury let op een combinatie van vijf aspecten:

  • Voedselkennis - vermogen om specifieke voedselkennis en vaardigheden te gebruiken
  • Conceptueel of systemisch denken - vermogen om in abstracte concepten te denken
  • Creativiteit - vermogen om buiten de gebaande paden te denken
  • Ondernemerschap - vermogen om een kans te grijpen en ermee aan de slag te gaan
  • Presentatie - vermogen om te overtuigen met een professionele pitch.

Aan het einde van de dag maakt de jury de winnaars bekend. In 2023 vielen onder andere Friendly’s (een chocoladepasta-product met een hoog alternatief eiwitgehalte op basis van insecten), Sensetions (vijf poeders die extra mondgevoel aan een maaltijd toevoegen, speciaal voor mensen met reuk/smaakstoornis) en een regeneratieve kernboerderij in Ethiopië.

HAS Food Experience

De HAS Food Experience vindt plaats op 30 januari en is te bezoeken. Vanaf 10:00 voor business relaties van HAS green academy en vanaf 14:00 voor het publiek. Belangstellenden kunnen zich hiervoor online aanmelden.

 

Altijd op de hoogte blijven?