Dieetadvies vaker bij ondervoeding dan bij overgewicht

Nederlandse diëtisten adviseren vaker bij ondervoeding. Advisering over overgewicht, dat vorig jaar nog op de eerste plek stond, staat nu derde, na adviezen over diabetes.

Dat blijkt uit de resultaten van een enquête die is uitgevoerd door online nieuwsbrief Nieuws voor diëtisten.

Van de 727 respondenten geeft 44 procent aan bij ondervoeding te adviseren, terwijl dat in 2013 en 2012 nog op 39 procent lag en in 2011 op 35 procent. Overgewicht ligt dit jaar op 37 procent en lag vorig jaar op 45 procent.

Hoewel dus een verschuiving in de top-3 heeft plaatsgevonden, zijn ondervoeding, diabetes en overgewicht de afgelopen jaren wel steeds het vaakst genoemd.

Het is voor het eerst dat ondervoeding de lijst aanvoert. Ook het percentage diëtisten dat fragiele ouderen behandelt, is hoger dan voorgaande jaren. Een op de 6 diëtisten behandelt fragiele ouderen, tegenover 1 op de 8 vorig jaar.

Bekijk het volledige rapport

(pdf, 20 pagina's)

Lees ook:

 
Lees ook
DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.

CEO van start-up in medische voeding kapittelt Nestlé en Danone

CEO van start-up in medische voeding kapittelt Nestlé en Danone

Rein Strijker, CEO van Vitalnext, verwijt grote marktspelers als Danone en Nestlé dat ze weinig vernieuwend zijn op het gebied van medische voeding, schrijft het FD. De vier bedrijven die de markt domineren richten zich vooral op het ontwikkelen van nieuwe smaken. Vitalnext doet dat anders, zegt Strijker. De start-up, die zich in het grensgebied van...

Novel foods: vleessmoothies en onco-brood

Novel foods: vleessmoothies en onco-brood

Het toepassen van allerlei technieken op voeding wordt vaak met argwaan bekeken. Maar denk eens aan mensen die problemen met eten hebben. Zij kunnen baat hebben bij ‘novel foods’. Twee nieuwe producten: ‘onco-brood’ en vleessmoothies. Door Marjolein Streur - Foodlog Een stukje vlees en verse groenten, die met elkaar gekookt en gepureerd worden. Doe...