Dirk-Jan Stoppelenburg nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Koninklijke de Kuyper

Dirk-Jan Stoppelenburg_De Kuyper

Voorzitter Jan Willem Baud is 9 september 2022 na zijn tweede en laatste termijn teruggetreden uit de Raad van Commissarissen van Koninklijke de Kuyper. Baud is per dezelfde datum opgevolgd  door Dirk-Jan Stoppelenburg. Dirk-Jan van Stoppelenburg (55) is een zeer ervaren bestuurder met een ruime staat van dienst op directieniveau in verschillende sectoren, variërend van food packaging tot fashion retail, zowel in Nederland als in het buitenland.

“Ons 327 jaar oude familiebedrijf is de laatste zeven jaar door een indrukwekkende business transformatie gegaan. Ik wil Jan Willem Baud oprecht bedanken voor zijn niet aflatende steun en begeleiding gedurende deze zeer belangrijke periode voor het bedrijf. Het bedrijf is nu goed gepositioneerd voor de volgende groeifase. We zullen Jan Willems steun beslist missen en wensen hem alle goeds in de volgende fase van zijn leven”, zegt Mark de Witte, CEO van De Kuyper. “Daarnaast ben ik verheugd Dirk-Jan Stoppelenburg te verwelkomen als voorzitter van de raad van commissarissen. Hij brengt een schat aan ervaring mee die zeer relevant en waardevol is voor de volgende fase en het versnellen van onze groei. We wensen Dirk-Jan veel succes en plezier in zijn nieuwe rol als voorzitter van onze raad van commissarissen. Ik kijk er naar uit met hem samen te werken.”

Dirk-Jan Stoppelenburg startte zijn carrière bij het Zweedse food packaging bedrijf Tetra Pak waar hij vijftien jaar lang verschillende Leadership posities bekleedde in het Midden-Oosten, Azië en Europa. Zijn laatste functie bij Tetra Pak was Managing Director voor Tetra Pak Benelux. Stoppelenburg heeft door de jaren heen verschillende commissariaten bekleed en is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van de Mirage Retail Group (MRG), eigenaar van Nederlandse retail ketens Blokker, BCC en Intertoys.

“Ik kijk er naar uit om terug te gaan naar mijn roots in de voedingsmiddelenindustrie en De Kuyper te ondersteunen in haar lange termijn groei en hun visie “Own the Cocktail”. Ik ben overtuigd dat de voordelen van een familiebedrijf deze ambities stimuleren”, aldus Dirk-Jan Stoppelenburg.

"De raad van commissarissen is verheugd Dirk-Jan te verwelkomen als voorzitter op een cruciaal moment voor de onderneming. We kijken ernaar uit om samen met Dirk-Jan een nieuw hoofdstuk te schrijven in de lange geschiedenis van het bedrijf, terwijl we trouw blijven aan de waarden die ons familiebedrijf succesvol en buitengewoon duurzaam hebben gemaakt”, aldus Camilla De Kuyper namens de Raad van Commissarissen.

Over Koninklijke de Kuyper

Koninklijke de Kuyper is een Nederlands familiebedrijf dat gespecialiseerd is in likeuren en premium gedistilleerde dranken. Het bedrijf, opgericht in 1695 door Petrus de Kuyper, is gevestigd in Schiedam, nabij Rotterdam (NL).

Meer over
Lees ook
Max van Leeuwen nieuwe directeur van Eurofins Food Safety Solutions

Max van Leeuwen nieuwe directeur van Eurofins Food Safety Solutions

Max van Leeuwen startte 1 mei 2022 als nieuwe directeur bij Eurofins Food Safety Solutions. Daarmee volgt hij Wietske Witteveen op, die nu de rol van clusterdirecteur vervult voor Eurofins Food Testing. Hiervoor werkte Max van Leeuwen als Group QESH-manager bij Group of Butchers.

Fish Tales benoemt Tjebbe Onnes als nieuwe directeur

Fish Tales benoemt Tjebbe Onnes als nieuwe directeur

Tjebbe Onnes is per 1 april aangetreden als General Manager bij Fish Tales, de Amsterdamse scale-up voor duurzame vis. Onnes is afkomstig van Albert Heijn waar hij 12 jaar werkte in commerciële rollen en de laatste jaren als Director Promotions. Bij Fish Tales treedt hij toe tot het management dat momenteel bestaat uit founder, seafoodchef en visexpert...

Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen University & Research

Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen University & Research

Sjoukje Heimovaara wordt per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Momenteel is zij algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) binnen WUR. Heimovaara volgt bestuursvoorzitter Louise O. Fresco op die na 8 jaar afscheid neemt van WUR.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren