Duitse Rewe Group verkoopt weer Nederlandse eieren

Ei_Fipronil

De Duitse supermarktketen Rewe Group neemt weer Nederlandse eieren af. Voorwaarde is wel dat de Nederlandse producenten aantonen dat er geen fipronil in de eieren zit.

In Boederij Vandaag zegt Roel van Zetten van Eierhandel Van Zetten dat de Nederlandse eieren onderin het schap belandden in de discountlijnen van Rewe. Premium producten zijn momenteel exclusief Duits. Van Zetten: "Voor de echt interessante producten komen eieren uit Nederland niet in aanmerking en dat is op meer plekken zo." Hij schat dat de schade aan de Duitse consumptie zo'n 10 tot 20 procent is.

Minder laconiek

Hubert Andela, voorzitter van branchevereniging voor eierhandelaren Aneve, zegt dat de afzet van Nederlandse eieren naar Duitsland iets toeneemt. Maar volgens hem is de Duitse consument minder laconiek over fipronil-eieren dan de Nederlandse. Hij waagt zich dan ook niet aan een voorspelling of de afzet naar Duitsland zich helemaal herstelt.

John Kwetters van eierhandel Kwetters hoopt daar wel op. “We gaan proberen ons aandeel te behouden”, aldus Kwetters in Boederij Vandaag. Het denkt dat een promotiecampagne voor het Nederlandse ei in Duitsland kan helpen om het imago weer te verbeteren.

Lees ook:

Dossier fipronil-crisis

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Inflatie beïnvloedt het koopgedrag van veel consumenten, ook bij onze oosterburen. 31 procent van de Duitsers kan zich hun gebruikelijke vleesconsumptie niet meer veroorloven. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vion voor de Vion Consumer Monitor.

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.