FutureProef: banen voor jongeren in levensmiddelen

De FNLI heeft bij koffiebrander UCC in Bolsward het startsein gegeven voor FutureProef. Vijftien levensmiddelenfabrikanten in Drenthe, Friesland en Groningen (waaronder Steensma en Lamb Weston) openen hun deuren om jongeren kennis te laten maken met de sector en de diverse arbeidskansen.

Dit gebeurt in het kader van de allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie in Noord-Nederland die van 2 tot en met 8 november wordt gehouden.

Hoewel kennis en innovatie zich binnen de levensmiddelenindustrie in een razend tempo ontwikkelen, blijft de toestroom van afgestudeerden met de juiste papieren flink achter. Mede daarom organiseert de FNLI samen met Innexus dit initiatief.

Praktijkbezoeken en gastlessen

Het doel is om via praktijkbezoeken en gastlessen jongeren te interesseren, een opleiding in de techniek te kiezen. FutureProef is bedoeld voor vmbo- en havo-scholieren met technische interesse.

Regionale politici gingen in Bolsward letterlijk op de koffie bij de levensmiddelenindustrie. Voor de aftrap serveerde UCC een speciale, versgebrande FutureProef-koffie.

Wedstrijd

Jongeren kunnen ook meedoen aan een wedstrijd om mee te denken over hoe de levensmiddelenindustrie zich bij hen in de kijker kan spelen.

FutureProef 2015 Noord-Nederland is een pilot. Als het een succes blijkt, wordt deze in de toekomst ook in de rest van het land als jaarlijks evenement uitgerold.

Lees ook:

Lees ook
LSBL biedt snelste en meest flexibele online opleiding LMT

LSBL biedt snelste en meest flexibele online opleiding LMT

Vanaf heden is de online opleiding levensmiddelentechnologie (LMT) van opleidingsinstituut LSBL niet alleen de snelste route naar een diploma op NLQF niveau 4, maar ook de meeste flexibele.

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.

CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

Er is een tekort aan stageplaatsen. Dit blijkt uit meldingen die binnenkomen bij CNV Vakmensen en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). De twee partijen deden daarom eind 2020 een oproep aan werkgevers om snel actie te ondernemen.