FutureProef: banen voor jongeren in levensmiddelen

evmi-futureproef

De FNLI heeft bij koffiebrander UCC in Bolsward het startsein gegeven voor FutureProef. Vijftien levensmiddelenfabrikanten in Drenthe, Friesland en Groningen (waaronder Steensma en Lamb Weston) openen hun deuren om jongeren kennis te laten maken met de sector en de diverse arbeidskansen.

Dit gebeurt in het kader van de allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie in Noord-Nederland die van 2 tot en met 8 november wordt gehouden.

Hoewel kennis en innovatie zich binnen de levensmiddelenindustrie in een razend tempo ontwikkelen, blijft de toestroom van afgestudeerden met de juiste papieren flink achter. Mede daarom organiseert de FNLI samen met Innexus dit initiatief.

Praktijkbezoeken en gastlessen

Het doel is om via praktijkbezoeken en gastlessen jongeren te interesseren, een opleiding in de techniek te kiezen. FutureProef is bedoeld voor vmbo- en havo-scholieren met technische interesse.

Regionale politici gingen in Bolsward letterlijk op de koffie bij de levensmiddelenindustrie. Voor de aftrap serveerde UCC een speciale, versgebrande FutureProef-koffie.

Wedstrijd

Jongeren kunnen ook meedoen aan een wedstrijd om mee te denken over hoe de levensmiddelenindustrie zich bij hen in de kijker kan spelen.

FutureProef 2015 Noord-Nederland is een pilot. Als het een succes blijkt, wordt deze in de toekomst ook in de rest van het land als jaarlijks evenement uitgerold.

Lees ook:

Lees ook
Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

Tijdens de opleiding geneeskunde komt het onderwerp gezonde voeding nauwelijks aan de orde. Reden voor de AMC/VUmc-tak van de landelijke Stichting Student en Voeding zelf een extra-curriculaire collegereeks op touw te zetten. Maar ook de AMC-locatie van het Amsterdam UMC blijkt niet stil te zitten en biedt het nieuwe keuzevak Diometer aan. Diometer...

22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

Tweeëntwintig bedrijfsstudenten slaagden voor het examen NVC Verpakkingskundige en mochten op 26 juni hun diploma in ontvangst nemen. NVC Verpakkingskundigen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het verpakken. De nieuwe deskundigen zijn opgenomen in het Register NVC Verpakkingskundigen, dat inmiddels 650 namen telt. Stichting NVC...