FutureProef: banen voor jongeren in levensmiddelen

evmi-futureproef

De FNLI heeft bij koffiebrander UCC in Bolsward het startsein gegeven voor FutureProef. Vijftien levensmiddelenfabrikanten in Drenthe, Friesland en Groningen (waaronder Steensma en Lamb Weston) openen hun deuren om jongeren kennis te laten maken met de sector en de diverse arbeidskansen.

Dit gebeurt in het kader van de allereerste Week van de Levensmiddelenindustrie in Noord-Nederland die van 2 tot en met 8 november wordt gehouden.

Hoewel kennis en innovatie zich binnen de levensmiddelenindustrie in een razend tempo ontwikkelen, blijft de toestroom van afgestudeerden met de juiste papieren flink achter. Mede daarom organiseert de FNLI samen met Innexus dit initiatief.

Praktijkbezoeken en gastlessen

Het doel is om via praktijkbezoeken en gastlessen jongeren te interesseren, een opleiding in de techniek te kiezen. FutureProef is bedoeld voor vmbo- en havo-scholieren met technische interesse.

Regionale politici gingen in Bolsward letterlijk op de koffie bij de levensmiddelenindustrie. Voor de aftrap serveerde UCC een speciale, versgebrande FutureProef-koffie.

Wedstrijd

Jongeren kunnen ook meedoen aan een wedstrijd om mee te denken over hoe de levensmiddelenindustrie zich bij hen in de kijker kan spelen.

FutureProef 2015 Noord-Nederland is een pilot. Als het een succes blijkt, wordt deze in de toekomst ook in de rest van het land als jaarlijks evenement uitgerold.

Lees ook:

Lees ook
De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?

RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

SVO vakopleiding food krijgt subsidiegeld toegekend van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De foodopleiding en haar samenwerkingspartners ontvangen ruim € 820.000,- uit het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) voor vernieuwing en versterking van de voltijdsopleidingen Generation Food.

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...