Geen aanwijzingen voor wereldwijd stijgende vleesconsumptie

graanoogst

De redenering is simpel: de groeiende bevolking van de Derde Wereld neemt het Westers voedselpatroon over; daardoor stijgt de vleesconsumptie en daarmee de prijs van graan. Volgens Vilt is dat "boerenbedrog".

Experts van de FAO en de OESO, schrijft de Belgische site, constateren dat de graanprijzen de afgelopen tien jaar wereldwijd maar heel licht zijn gestegen. Westerse consumenten minderden hun vleesgebruik, in de tweede en de derde wereld bleven de lonen laag en daarmee ook de koopkracht.

Naar een andere grootverbruiker van graan, de bio-brandstoffen, was veel minder vraag omdat de aardolie-prijzen laag bleven. Beide organisaties verwachten dat de vraag naar graan tot 2026 wereldwijd stabiel zal blijven.

Bron: Foodlog

Lees ook
FAO denkt dat mensen cactussen moeten eten en koeien ook

FAO denkt dat mensen cactussen moeten eten en koeien ook

Waar denk je aan bij woestijnplanten? Juist, cactussen. Met het oog op de verwoestijning en opwarming van de aarde zijn cactussen dan ook het voedsel van de toekomst, zegt de FAO. Door Cécile Janssen - Foodlog De wereldvoedselorganisatie FAO pleit voor de cactus, om precies te zijn voor de vijgcactus, de prikkelige bladcactus die onder meer op het wapen...

Eten volgens nationale voedingsrichtlijnen is goed voor het milieu

Eten volgens nationale voedingsrichtlijnen is goed voor het milieu

Nationale voedingsrichtlijnen zijn goed voor mens én milieu, toont onderzoek van de Universiteit Leiden aan. De wetenschappers bepaalden de milieu-impact van de voedingsadviezen van 37 landen door hiervan de CO2-uitstoot, landgebruik en waterkwaliteit te berekenen en ze te vergelijken met die van het gangbare eetpatroon in die landen. Slechts 4 van...

Nergens daalt vleesconsumptie zo snel als in België

Nergens daalt vleesconsumptie zo snel als in België

Tussen 2012 en 2016 nam de vleesconsumptie per hoofd van de Belgische bevolking met 16,7 procent af. In geen enkel West-Europees land daalde de vleesconsumptie zó snel; in de hele EU wordt gemiddeld 1,4 procent minder vlees gegeten dan 4 jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft)....