Gerrit Grijns Initiative voor betere samenwerking binnen WUR

gerrit-grijns-Welcome Images/Wikimedia Commons

Een groot deel van de Wageningse hoogleraren gaat samenwerken voor gezondere en betere voeding. Die samenwerking noemen ze het ‘Gerrit Grijns Initiative’, naar de Wageningse hoogleraar die co-ontdekker was van vitamine B1.

Samenwerkingen met overheid, bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen is al lang niet meer vreemd aan de Wageningen Universiteit. Toch kon de samenwerking intern nog een stuk beter, zo blijkt. ‘We benutten de mogelijke samenwerking tussen disciplines nog veel te weinig’, zo laat hoogleraar Edith Feskens via Resource weten. Het initiatief moet leiden tot betere samenwerking tussen verschillende disciplines.

Feskens is samen met Vincenzo Fogliano (Food Quality Design) en Wouter Hendriks (Animal Nutrition) de trekker van het initiatief. Het GGI zal zich vooral richten op fundamenteel onderzoek op het gebied van eiwitkwaliteit, persoonlijke voeding en minder bewerkt voedsel.

Meer over
Lees ook
Nederlandse supermarkten onthullen cijfers voedselverspilling

Nederlandse supermarkten onthullen cijfers voedselverspilling

Van al het voedsel in Nederlandse supermarkten wordt gemiddeld 98,3% verkocht. 1,7% van het voedsel komt niet bij de consument terecht. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van supermarkten, Wageningen Universiteit & Research (WUR) en het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Het verspilde voedsel bestaat voor een groot deel uit...

De kunst van doeltreffend bemonsteren

De kunst van doeltreffend bemonsteren

‘Meten is weten’ is wel het meest versleten cliché ooit. Bovendien is het in het geval van oppervlaktebesmettingen lang niet altijd waar. “In een Europese fabriek voor zuigelingenvoeding waren alle testen negatief. Toch kon er twee keer in de laatste tien jaar een salmonella-uitbraak optreden”, zegt Universitair docent...

Een kijkje in het Foods Innovation Centre van Unilever

Een kijkje in het Foods Innovation Centre van Unilever

Een aantal maanden geleden opende Unilever officieel zijn gloednieuwe Foods Innovation Centre in Wageningen. Het nieuwe R&D-centrum moet leiden tot meer samenwerking met start-ups en kennisinstellingen, en plaveit de weg naar een nieuwe manier om onderzoek en ontwikkeling aan te pakken. Op zes december vorig jaar opende koning Willem-Alexander...