Gerrit Grijns Initiative voor betere samenwerking binnen WUR

gerrit-grijns-Welcome Images/Wikimedia Commons

Een groot deel van de Wageningse hoogleraren gaat samenwerken voor gezondere en betere voeding. Die samenwerking noemen ze het ‘Gerrit Grijns Initiative’, naar de Wageningse hoogleraar die co-ontdekker was van vitamine B1.

Samenwerkingen met overheid, bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen is al lang niet meer vreemd aan de Wageningen Universiteit. Toch kon de samenwerking intern nog een stuk beter, zo blijkt. ‘We benutten de mogelijke samenwerking tussen disciplines nog veel te weinig’, zo laat hoogleraar Edith Feskens via Resource weten. Het initiatief moet leiden tot betere samenwerking tussen verschillende disciplines.

Feskens is samen met Vincenzo Fogliano (Food Quality Design) en Wouter Hendriks (Animal Nutrition) de trekker van het initiatief. Het GGI zal zich vooral richten op fundamenteel onderzoek op het gebied van eiwitkwaliteit, persoonlijke voeding en minder bewerkt voedsel.

Meer over
Lees ook
WUR rekent door: klimaatdoelen halen kan best zonder veestapelreductie

WUR rekent door: klimaatdoelen halen kan best zonder veestapelreductie

Ook zonder de veestapel verder in te krimpen kan de primaire landbouw de klimaatdoelstellingen halen. Dat concludeert Wageningen University & Research (WUR) op basis van technische rekensommen. Of het ook economisch uit kan is een andere vraag. Volgens de klimaatdoelstellingen moet de uitstoot van broeikasgassen vanuit landbouwbedrijven in...

Blockchain: belofte en werkelijkheid

Blockchain: belofte en werkelijkheid

Blockchain: volgens de goeroe ‘het nieuwe internet’, volgens de scepticus een ‘oplossing zonder probleem’. In de voedingsmiddelenindustrie omarmen steeds meer partijen blockchain als dé technologie die supply chains transparant, efficiënt en veilig gaat maken. Maar verwachten we niet teveel?  Ketens in de voedselsector...

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

Voedselproducenten hebben dagelijks te maken met allergenen, al is het maar om kruisbestuiving en pijnlijke recalls te voorkomen. Dat is belangrijk, want het aantal mensen dat allergieën ontwikkelt lijkt toe te nemen. Maar juist daarom moeten voedselproducenten op een ander niveau gaan nadenken over de verhouding tussen voedsel en het immuunsysteem,...