Granola van overgebleven bierbostel

Bierbostel Granola

Restaurantketen Instock heeft samen met de ambachtelijke banketbakkerij Lanskroon een eigen granola ontwikkeld. Het hoofdingrediënt is bierbostel van Brouwerij Troost. Bierbostel is het voedzame moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier.

Bierbostel

Bierbostel is een eiwit- en vezelrijk graanproduct. Door dit bijzondere ingrediënt bevat de Instock Granola drie keer meer vezels dan de gemiddelde ontbijtgranen. Instock combineert de bierbostel met havervlokken, knapperige zaden en pitten, amandel, kaneel en zoete honing. Dit maakt het tot een voedzaam ontbijtproduct dat voedselverspilling tegengaat.

Instock

Instock wil voedselverspilling op de kaart zetten. De keten gebruikt veel producten die anders weggegooid worden in haar gerechten. De granola past hier dus prima tussen. De Granola stond al op de menukaart bij de Instock restaurants en is nu ook beschikbaar in een verpakking voor thuis.

Lees ook:

   
Lees ook
WUR start onderzoek om voedingseiwitten uit bierbostel te halen

WUR start onderzoek om voedingseiwitten uit bierbostel te halen

Nederlandse brouwerijen produceren jaarlijks zo'n 0,5 miljoen ton bierbostel. Dit restproduct van mout bevat veel eiwitten en wordt nu voornamelijk gebruikt voor veevoer. Bierbrouwer Heineken, veevoerfabrikant Duynie en WUR zijn een driejarig onderzoek gestart om deze voedingseiwitten uit de bierbostel te halen zodat het gebruikt kan worden voor nieuwe...

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Het initiatief Instock van vier medewerkers van Albert Heijn, dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat zelfstandig verder. De onderneming die vierenhalf jaar geleden begon met een pop-up restaurant waar werd gekookt met ‘afdankertjes’ is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met drie volwaardige restaurants en een aantal...