Haribo sluit Hoepman in Hoogezand

14 mei 2014

BONN - Haribo gaat de productielocatie van Hoepman in Hoogezand sluiten. Dit kost 33 medewerkers hun baan. De Duitse snoepfabrikant wil de snoepproductie concentreren in de Belgische locatie in Kontich, nabij Antwerpen.

Dat meldt RTV Noord. De locatie in België zou onder meer gunstiger liggen ten opzichte van de markten in Europa.

In de fabriek In Hoogezand worden spekjes, schuimblokken en trekdrop geproduceerd. De fabriek van Hoepman wordt in fasen ontmanteld. Tussen oktober en december 2014 wordt de productie van spekjes langzaam afgebouwd. Volgend jaar maart stopt vervolgens de productie van trekdrop en schuimblokken. Er wordt nog overlegd met de vakbonden over een sociaal plan.

Bijna 120 jaar

De locatie in Hoogezand heet officieel Hoepmans Suikerwerken. Het bedrijf bestaat bijna 120 jaar en is een begrip in de regio. Hoepman werd in 2000 door Haribo overgenomen. Haribo (bekend van de gummibeertjes) heeft in totaal 16 productielocaties en zo’n 6000 medewerkers. Haribo Nederland zetelt in Breda.

Ook in 2003 en 2006 werd al gesproken over een mogelijke sluiting van de locatie in Hoogezand. Directeur Kars Drent heeft dat beide keren weten te voorkomen. Nu was een redding volgens hem niet meer mogelijk.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?