HAS Food Experience staat in de finale van EEPA awards

has-food-experience

De HAS Food Experience van de HAS Hogeschool heeft het tot de finales gehaald van de Europese Awards voor ondernemerschapsbevordering (EEPA). Het project vertegenwoordigt Nederland in de categorie ‘supporting the the development of green markets and resource efficiency’. In de finale neemt HAS het op tegen nog twee andere projecten uit Portugal en Slowakije.

Op 26 september maakte EEPA bekend welke 19 projecten definitief de shortlist hebben gehaald. Dit zijn de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. Er waren in totaal 303 inzendingen uit 32 landen. 56 inzendingen gingen naar de voorrondes. De prijsuitreiking is op 20 november tijdens de EEPA Awards Ceremony tijdens de SME Assembly in Oostenrijk. Er wordt beoordeeld op originaliteit en haalbaarheid, impact op de lokale economie, verbetering van de relaties met belangengroepen en overdraagbaarheid.

EEPA Awards

Doel van de EEPA Awards is het stimuleren van innovatie in Europa en het identificeren en belonen van initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De Awards zijn bestemd voor (decentrale)  overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden, die met creatieve en inspirerende projecten ondernemerschap stimuleren. De Europese Commissie organiseert de Awards al ruim 10 jaar.

HAS Food Experience

De HAS Food Experience is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het evenement opent de school de deuren voor het publiek en presenteren studenten hun innovaties en oplossingen voor actuele problemen en kwesties op het gebied van food. De volgende editie is op 5 februari 2019.

Lees ook
Olga Haenen nieuwe lector INVIS Has Hogeschool

Olga Haenen nieuwe lector INVIS Has Hogeschool

Olga Haenen is sinds 1 januari 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig (INVIS). Het lectoraat richt zich op een veterinair gezonde, duurzame en (voedsel)veilige kweeksectoren van insecten en vis. Het lectoraat is een nauwe samenwerking tussen HAS en Wageningen Bioveterinary Research. Haenen...

HAS Hogeschool benoemt Antien Zuidberg als lector Design Methoden in Food

HAS Hogeschool benoemt Antien Zuidberg als lector Design Methoden in Food

Antien Zuidberg gaat vanaf 1 maart 2018 aan de slag als lector van het nieuwe lectoraat Design Methoden in Food aan de HAS Hogeschool.  Het nieuwe lectoraat richt zich op onderzoek naar design-methoden die ervoor zorgen dat meer food-innovaties met succes de markt halen. Nu is het percentage succesvolle innovaties te laag volgens de hogeschool. De focus...

Hands Off My Chocolate brengt eitjesreep op de markt

Hands Off My Chocolate brengt eitjesreep op de markt

Hands Off My Chocolate gaat haar rondjesreep in een Paasjasje gieten. Het chocolademerk brengt ’s werelds eerste eitjesreep op de markt: The Egg Bar. De reep bestaat uit eitjes van chocolade in drie verschillende Paassmaken.Het idee van The Egg Bar kwam tot stand in samenwerking met studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch. Jaarlijks organiseert HAS...