IJs gemaakt van algen

Algen ijs nieuwsbericht EVMI Vakblad IJs 27-09-2022

Foto: Jerom Rozendaal 

Kris en Ginny van Hoeveproducten Heirbaut in Temse hebben gekozen voor een meer circulaire bedrijfsvoering. Onderdeel hiervan is de algenteelt die ze willen gebruiken om aan levensmiddelen toe te voegen als verrijking. Afgelopen zomer hebben ze dan ook een algenijsje op de markt gebracht.

Kris en Ginny vonden het zonde om de CO2 die vrijkwam van de vergisting van koeienmest in de lucht te laten verdwijnen. De algen kunnen deze CO2 gebruiken voor fotosynthese en kunnen hierdoor groeien. In het kader van de circulaire bedrijfsvoering worden deze algen ook weer gebruikt. Kris en Ginny willen de algen namelijk gebruiken om levensmiddelen te verrijken. Algen bevatten vitamines, eiwitten en antioxidanten waardoor ze het idee kregen om ze toe te voegen aan levensmiddelen als een soort supplement om de voeding gezonder te maken.

Afgelopen zomer hebben ze dan ook een algenijsje op de markt gebracht. Het ijsje bestaat voor 2 á 3 procent uit algen en is groen van kleur.

Klik hier voor meer informatie over Hoeveproducten Heirbaut en hun circulaire bedrijfsvoering.

Thema's
Lees ook
Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.

Plantaardige  melk van erwten | “We staan op een keerpunt”

Plantaardige melk van erwten | “We staan op een keerpunt”

Als dochter van een tuinder kreeg Amy Wezenberg (22) op jonge leeftijd al veel mee van de voedsel­wereld. Dat bracht haar tot een studie International Food Business en het ontwikkelen van haar eigen plantaardige ijs.

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Maar dan wel in samenwerking Bij het automatiseren van productielijnen voor consumptie-ijs komen bijzondere uitdagingen om de hoek. Bij Holiday Ice mochten we binnen kijken en met onze neus op de lijnen staan. “We zijn hier altijd bezig met vernieuwing, zowel van ons assortiment als van onze productieprocessen”, vertelt Bart Hakbijl, Director...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren