Innovatie en nieuwe technieken op TechniShow 2024

11 maart 2024 TechniShow
De Jaarbeurs in Utrecht opent van 12 tot en met 14 maart de deuren voor vakbeurs TechniShow 2024. Naast honderden exposanten die hun machines en nieuwe technieken demonstreren staan er kennissessies en een awardshow op het programma.

Het thema van TechniShow 2024, de vakbeurs voor industriële productietechnologie, is de maakindustrie van morgen. Binnen dit thema demonstreren exposanten hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen. Volgens de organisatie staat de vakbeurs in het teken van innovatiekracht waarbij de focus ligt op vernieuwende, slimme en duurzame oplossingen.

Ricardo Vivas, beursmanager TechniShow: “Bezoekers krijgen tijdens de opening waardevolle inzichten over de maakindustrie van morgen, zowel vanuit het perspectief van de branche als vanuit de financiële wereld. Ook maken we de meest baanbrekende innovatie in de maakindustrie bekend tijdens de uitreiking van de TechniShow Innovation Award.” TechniShow vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie. Met een ticket voor TechniShow kunnen bezoekers ook gratis naar ESEF Maakindustrie.

Opening

Op dinsdag 12 maart is de officiële opening van TechniShow, waarbij experts uit verschillende sectoren hun visie delen op de toekomst van de maakindustrie. Eddo Cammeraat, voorzitter van branchevereniging FPT-VIMAG, opent de deuren samen met Willem Wensing, manager partnerships FME en Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie. Ook delen verschillende ondernemers hun visie, onder meer Jan Aalberts, de oprichter van Aalberts Industries.

Programma en awardshow

Op de beursvloer kunnen bezoekers demonstraties van nieuwe technologieën en machines bezichtigen. Daarnaast vinden er kennissessies plaats over de waarde van de digitale transformatie voor de maakindustrie en de rol van automatisering en datagestuurde besluitvorming. Op donderdag 14 maart wordt de winnaar van de TechniShow Innovation Award bekend gemaakt. Uit zestien deelnemende bedrijven heeft de jury drie genomineerden gekozen: Clever Bending, BMO en Smart Factory. 

Meer informatie over TechniShow 2024 vind je op de website. 

Altijd op de hoogte blijven?