Kaasleverancier Zijerveld heet voortaan Velder

6 maart 2024
Kaasbedrijf Zijerveld gaat verder onder de naam Velder. De komende week zal de overgang naar de nieuwe naam plaatsvinden.  

Het dochterbedrijf van FrieslandCampina ziet de naamsverandering als een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van het bedrijf, dat van traditionele kaashandel is uitgegroeid tot een leverancier met kwalitatieve kaasconcepten, met een eigen rijpings- en verpakkingslocatie. 

Mijlpaal

Volgens directeur Joris Vogelpoel betekent de naamsverandering een mijlpaal voor Velder. "We vertegenwoordigen alle schakels in de wereld van kaas, van het weiland tot aan de distributie van onze producten. Het weerspiegelt onze visie op de kaassector en ons streven naar topkwaliteit binnen elke stap van onze keten. Deze wijziging markeert een nieuw hoofdstuk in onze ontwikkeling en wij verbinden hiermee onze strategie aan de nieuwe identiteit, zo verstevigen we onze positie als toonaangevende speler in de kaasindustrie.” 

De nieuwe naam verwijst volgens het bedrijf naar een rijke geschiedenis, met meer dan 100 jaar ervaring in de wereld van kaas, het erfgoed en de toekomstvisie. “Onze naam verandert, maar onze toewijding aan het bouwen van sterke klantrelaties blijft ongewijzigd”, aldus Vogelpoel.

In de komende week zal de overgang naar de nieuwe identiteit plaatsvinden. Ondertussen gaan alle bedrijfsactiviteiten gewoon door. 

Altijd op de hoogte blijven?