Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

hessing brightlands

Die vraag gaan Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken. 

Om groente vers te houden tot op het bord zijn korte aanvoerlijnen en snelle, efficiënte verwerking nodig. Daarom bouwt groente- en fruitbewerker Hessing Supervers momenteel een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo.

Voor de inrichting en technologie van de locatie werkt de firma samen met de Brightlands Campus. De partners willen duurzame verpakkingsmaterialen ontwikkelen en de tijd tussen oogst en consumptie verkorten. Ook onderzoeken ze nieuwe teelvormen, zoals waterteelt waar Hessing al langer mee experimenteert. Daarnaast willen de partijen reststromen verwaarden en de mogelijkheden voor elektrisch vervoer vergroten. 

Uiteindelijk is het doel de houdbaarheid van groenteproducten te verbeteren en daarmee voedselverspilling tegen te gaan. Frank Hessing in het persbericht van Brightlands: “De houdbaarheid van verse producten is voor onze klanten ontzettend belangrijk, omdat het verspilling voorkomt en de omzetkansen vergroot. Samen met Brightlands kunnen we onze kennis [op het gebied van houdbaarheid] vergroten en innovatieve oplossingen bedenken.” Saskia Goetgeluk, directeur van de Brightlands Campus in Venlo, voegt daaraan toe: “De plannen van Hessing passen goed bij de ontwikkeling van het innovatie ecosysteem en bij de onderwijs- en onderzoeksprogramma’s op de campus. Voor onze studenten is het interessant om ze de praktijk te laten ervaren.” 

Lees ook
Vers van de pers | Circulaire sinaasappelschillen

Vers van de pers | Circulaire sinaasappelschillen

Pers je een verse jus in de supermarkt en gooi je bij je volgende bezoek een feeststol in je winkelmandje, dan bestaat de kans dat de sinaasappelschillen van het sapje uiteindelijk in die stol zijn beland.  Hoe dan? Sinds kort werkt orangeadeproducent Royal Steensma samen met sinaasappelschillenstart-up PeelPioneers. Dat scheelt jaarlijks 1 miljoen...

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit moet stoppen

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit moet stoppen

Na vijf jaar komt er op 1 januari 2022 een eind aan het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Het samenwerkingsverband ontvangt geen nieuwe financiering meer. De kennis van vijf jaar NAGF blijft beschikbaar via GroentenFruit Huis.

Dinnissen en Ottevanger kondigen strategische samenwerking aan

Dinnissen en Ottevanger kondigen strategische samenwerking aan

Sinds 16 november vormen Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers een strategische alliantie. Deze krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren