Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

cress

Beeld: RitaE via Pixabay

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

Het in Monster gevestigde bedrijf levert normaal gesproken garnering aan 70.000 restaurants, maar de coronacrisis heeft voor omzetverlies gezorgd. Sindsdien ging Koppert Cress al van 300 naar 150 werknemers, waarvan een deel seizoensarbeider was. Nu volgt ontslag voor 19 vaste werknemers, waaronder planners, evenementorganisatoren en marketingmensen. Het bedrijf zet evenementen, schoolprogramma's en andere promotie-activiteiten stop en concentreert zich voorlopig volledig op de teelt en afzet van kiemgroenten.

Tegen Omroep West vertelt eigenaar Rob Baan dat het bedrijf al maanden een kwart van de normale omzet draait. "Elke maand dat de lockdown doorgaat, komt er 1 miljoen verlies aan omzet bij. Om niet ten onder te gaan, moeten we keuzes maken. Dit is er daar één van. Maar ik vind het verschrikkelijk", zegt hij in het artikel van Omroep West.

Thema's
Lees ook
Coronacrisis raakt brouwerijen

Coronacrisis raakt brouwerijen

Sinds de start van de coronacrisis zien Nederlandse brouwerijen de omzet dalen. Zo ook in november. De bierverkoop was met 25,8 procent een stuk lager dan in november vorig jaar. De thuisconsumptie nam met 7,5 procent toe, maar de horeca nam met 92 procent af. Vereniging Nederlandse Brouwers maakt zich grote zorgen.

FrieslandCampina sluit Belgische vestiging

FrieslandCampina sluit Belgische vestiging

Zuivelbedrijf FrieslandCampina sluit de Yoko Cheese vestiging in Genk (België) en schrapt daarmee 211 arbeidsplaatsen. Dit is het gevolg van een herstructurering van de kaasverpakkingsactiviteiten.

Eenvoudig maar vooral troostrijk voedsel

Eenvoudig maar vooral troostrijk voedsel

Dat de pandemie ook in 2021 haar sporen zal nalaten op het gebied van food, zal geen verrassing zijn. Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan en retaildeskundige Paul Moers over de blijvende effecten en de te verwachten ontwikkelingen voor volgend jaar. De hoofdmoot van de foodtrends wordt lokaal, eenvoudig maar vooral troostrijk voedsel. Daarnaast gaat de...