Lamb Weston/Meijer komt met eigen duurzaamheidsagenda

duurzame aardappelen

Lamb Weston/Meijer heeft een haar duurzaamheidsverslag 2019-2020 gepubliceerd, met daarin de Duurzaamheidsagenda 2030. Daarin staat onder meer dat de leverancier van diepgevroren aardappelproducten in 2030 de CO2-uitstoot met 42 % gereduceerd wil hebben ten opzichte van referentiejaar 2008. Daarnaast moet de carbon footprint van haar producten – van veld tot vriezer – met 22 % zijn teruggedrongen.

Leidraad voor de Duurzaamheidsagenda 2030 zijn de Ontwikkelingsdoelen van de VN. Op basis daarvan stelde het bedrijf drie zogenoemde ‘wereldwijde uitdagingen’ voor zichzelf op om te tackelen: Gebalanceerd Dieet, Geen Verspilling en Klimaatactie.

Weinig verrassend ziet Lamb Weston/Meijer in een gebalanceerd dieet een belangrijke rol weggelegd voor de aardappel. Door zoveel mogelijk van de van nature aanwezige voedingsstoffen in haar aardappelproducten te behouden, wil het bedrijf hieraan bijdragen.

Lamb Weston/Meijer zegt zich te committeren haar eigen voedselverspilling te halveren en minder of betere (minder verspillende en vervuilende) verpakkingen te gebruiken tussen nu en 2030.

Naast het verkleinen van de eigen carbon footprint, wil Lamb Weston/Meijer ook de watervoetafdruk van het bedrijf verkleinen. Daarnaast wil het bedrijf duurzamer inkopen.

 

Changemakers

In dit gehele proces spelen de zogenoemde Changemakers een belangrijke rol. Deze groep zal uitgroeien van de huidige 2 % van het personeelsbestand naar 10 %; deze medewerkers begeleiden hun collega’s naar het beter bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Lees ook
Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen Spices & Sauces B.V. is aangesloten bij de Circulaire Bio-economy Alliance (CBA). Deze alliantie van investeerders, bedrijven, lokale gemeenschappen, gouvernementele en niet- gouvernementele organisaties wil de circulaire bio-economie bevorderen en wereldwijd herstellen.

Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Drenthe aangewezen als gebied om met het verduurzamen van de landbouw te experimenteren.

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK wil in 2021 alle zomer- en wintergroenten en peulvruchten ‘On the way to Planetproof’ gecertificeerd hebben. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat eisen stelt op het gebied van afval, watergebruik en bodem, maar geen biologische landbouw vereist. Deze maand komen de eerste gecertificeerde boerenkool en rode bieten van het Brabantse land. Eerder...