Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

tekstballon

Beeld: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash

Woensdag 24 februari vindt het nationale verkiezingsdebat plaats over de politieke toekomst van de Nederlandse landbouw, in relatie met natuur, de uitdagingen van de klimaatcrisis en de rol van voeding op de gezondheid.

Het debat wordt georganiseerd door Wageningen University & Research (WUR), Regio Foodvalley en De Gelderlander. Vanaf 20:00 uur kun je meekijken via www.dg.nl/landbouwdebat (de link komt vlak voor aanvang van het debat beschikbaar).

"Gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn, maar waarom is een hamburger bij een fastfoodketen dan nog altijd goedkoper dan een zak appels? Hoe kan ‘Den Haag’ agrariërs beter helpen in het verduurzamen van hun bedrijf en het produceren van gezond en eerlijk voedsel? Hoe behouden we de natuur in onze regio, maar blijven we ook bouwen en voldoen aan de vraag op de woningmarkt?" Deze en meer vragen komen langs tijdens het debat, aldus WUR.

De deelnemende kandidaat-leden van negen politieke fracties zijn: Joris Thijssen (PvdA), Frank Futselaar (SP), Jan Klink (VVD), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Wassenberg (PvdD), Tjeerd de Groot (D66), Jaco Geurts (CDA), Nico Drost (CU) en Roelof Bisschop (SGP). Joris Gerritsen, adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander en Janko van Sloten, Chef Achterhoek en Liemers van De Gelderlander, leiden het debat.

Thema's
Lees ook
Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig? Dat vertelt keynote speaker professor Remko Boom tijdens de eerste presentatie op Food Technology 2021.

RIDLV: “Voedselsysteem moet drievoudig gezond worden”

RIDLV: “Voedselsysteem moet drievoudig gezond worden”

De Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDLV) heeft een rapport uitgebracht waarin de leden een meervoudige aanpak aanbevelen voor de verschillende crises waaraan ons voedselsysteem bijdraagt: de klimaatcrisis, biodiversiteit, chronische welvaartsziekten en de vertrouwenscrisis bij de boeren. Gezondheid staat daarbij voorop.

Booster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen

Booster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen

Food Innovation Hub lanceert Booster, een wedstrijd voor initiatieven om obesitas te verminderen. Er wordt drie keer 30.000 euro weggegeven. Kandidaten kunnen zich tot 1 oktober 2021 aanmelden.