Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

tekstballon

Beeld: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash

Woensdag 24 februari vindt het nationale verkiezingsdebat plaats over de politieke toekomst van de Nederlandse landbouw, in relatie met natuur, de uitdagingen van de klimaatcrisis en de rol van voeding op de gezondheid.

Het debat wordt georganiseerd door Wageningen University & Research (WUR), Regio Foodvalley en De Gelderlander. Vanaf 20:00 uur kun je meekijken via www.dg.nl/landbouwdebat (de link komt vlak voor aanvang van het debat beschikbaar).

"Gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn, maar waarom is een hamburger bij een fastfoodketen dan nog altijd goedkoper dan een zak appels? Hoe kan ‘Den Haag’ agrariërs beter helpen in het verduurzamen van hun bedrijf en het produceren van gezond en eerlijk voedsel? Hoe behouden we de natuur in onze regio, maar blijven we ook bouwen en voldoen aan de vraag op de woningmarkt?" Deze en meer vragen komen langs tijdens het debat, aldus WUR.

De deelnemende kandidaat-leden van negen politieke fracties zijn: Joris Thijssen (PvdA), Frank Futselaar (SP), Jan Klink (VVD), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Wassenberg (PvdD), Tjeerd de Groot (D66), Jaco Geurts (CDA), Nico Drost (CU) en Roelof Bisschop (SGP). Joris Gerritsen, adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander en Janko van Sloten, Chef Achterhoek en Liemers van De Gelderlander, leiden het debat.

Thema's
Lees ook
Informatie over biociden in land- en tuinbouw is te veel versnipperd

Informatie over biociden in land- en tuinbouw is te veel versnipperd

De digitale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en volledigheid van informatie rondom biociden in de Nederlandse voedselketen is onvoldoende. Die conclusie trekt de stichting Fresh Upstream uit recent onderzoek van Wageningen University & Research (WUR).

WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

Onderzoekers van Wageningen University & Research gaan het Europese onderzoeksproject mEATquality coördineren. Het project onderzoekt het verband tussen dierenwelzijn en vleeskwaliteit.

Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip

Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip

De perfecte plantaardige whole-cut kip produceren, zodat de consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen Rival Foods en LIVEKINDLY Collective.