Limburg heeft eerste asperges geoogst

Oogst eerste Limburgse kasasperges 1

Teboza in Limburg heeft zijn allereerste kasasperges geoogst. Chef-kok Peter Scholte van The Green House mag er als eerste mee koken.

Deze Limburgse asperge komt uit een kas met een gelijkmatig klimaat. Door het geringe verschil van een dag- en nachttemperatuur groeien de asperges zonder stress. Dit zorgt volgens de kweker voor een malse smaak. De kasasperges is 10 tot 15 procent dikker dan de asperges van de buitenteelt.

Teboza is een bedrijf van de familie Teeuwen uit Helden. De familie heeft het hele proces van de asperge in eigen hand en wil in de toekomst nieuwe aspergerassen introduceren en zich verdiepen in nieuwe teelttechnieken en -methoden die bijdragen aan een hoger teeltrendement.

Op dit moment is het aanbod van kasasperges nog beperkt.

 
Lees ook
McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee investeert McCain in haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks. De overname is afgelopen week officieel afgesloten.

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

Op 8 september vindt het zesde GroenteCongres plaats met als thema ‘Meer groenten in de zorg’. Tijdens het congres wordt de Best Practice Award 2022 uitgereikt, een award voor producten, concepten of initiatieven die uitdagen tot introductie van gezondere gerechten met meer groenten in de zorg. Ideeën kunnen tot 29 augustus ingestuurd worden.

Duurdere wijn en wijn uit andere landen in 2022

Duurdere wijn en wijn uit andere landen in 2022

Wijnkenners verwachten dat in 2022 de consument meer moet gaan betalen voor wijn. Ook komen de wijnen vaker uit nieuwere wijnlanden als Roemenië, Chili en Zuid-Afrika in plaats van traditionele landen als Frankrijk en Italië. Dat voorspelt RTL Nieuws.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren